Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №311 від 27.09.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Небезпека

Чи був хлор на Північному?

Рівняни кажуть, що бачили над будинками хімічну хмару

Минулого понеділка мешканці мікрорайону Північний міста Рівне скаржилися на характерний запах хлору. Фахівці служби порятунку та працівники санепідемстанції негайно виїхали на виклик.

- П’ятеро мешканців району зателефонували майже одночасно у чергові частини служб порятунку та повідомили про появу запаху хлору, - розповідає керівник прес-центру управління з питань НС та ЦЗН Рівненської облдержадміністрації Ольга ТРІЛЬ. - У результаті обстеження та вивчення загальної ситуації у місті і на його околицях в радіусі десяти кілометрів жодного джерела витоку хлору чи хімічних сполук з його вмістом спеціалісти не виявили.

Люди розповідали, що бачили сіру, нібито хлористу хмару. За словами пані Ольги, насправді хмара з хлору не може утворитися, бо цей хімічний елемент важчий за повітря і має жовто-зелене забарвлення.

- Жодних повідомлень про аварійні ситуації чи загрозу їх виникнення на території підприємств обласного центру чи Рівненського району, зокрема на “Рівнеазоті”, до управління з питань надзвичайних ситуацій теж не надходило, - додає Ольга Тріль. - Загрози життю та здоров’ю мешканців Рівного та Рівненського району немає.

А щодо занепокоєння мешканців району Північний, то, не виключено, що хтось із мешканців будинку розлив “Білизну” чи інший господарський засіб, що спричинило появу характерного запаху.

27.09.2007Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 27.09.2007p. 
На головну сторінку