Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №311 від 27.09.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Благо цивілізації

Щоб бути зі світлом - треба зрізати сад?

У Радивилівському районі механізатор буряко-збирального пункту комбайном торкнувся високовольтної лінії, внаслідок чого отримав важкі опіки. Нині за його життя борються медики Рівненського обласного опікового центру. В Корецькому районі трапився прикрий випадок із працівником комунікаційної компанії, який, працюючи, впав разом із опорою... Про це та інше - в розмові з менеджером із зовнішніх зв’язків ЗАТ “Ей-І-Ес Рівнеенерго” Андрієм ПЕРМЯКОВИМ.

- У якому стані перебувають нині опори і лінії електромереж на Рівненщині? Чи не час їх міняти?

- Не є секретом той факт, що обладнання та устаткування компанії було встановлено ще за радянських часів. Воно потребує заміни та ремонтів (до речі, термін експлуатації опори повітряної лінії - 30 - 40 років). Для поліпшення стану електричних мереж підприємство розробляє інвестиційні програми. Проводяться ремонтні роботи та заміна старого обладнання на нове.

Однак всі опори по області замінити неможливо, та і витрати на це увійдуть у тариф на електроенергію. А тарифи встановлює не ЗАТ “Ей-І-Ес Рівнеенерго”, а Національна комісія регулювання енергетики України, працівники якої враховують надійність електропостачання. До речі, за п’ять попередніх років більше 130 мільйонів гривень інвестувалося в електромережі країни.

- Як триває підготовка до зими? Чи не буде такого, що люди днями і довгими зимовими вечорами сидітимуть тривалий час без світла?

- Наявність світла в оселях багатьох мешканців області залежить виключно від самих споживачів. А основною причиною аварійних відключень електроенергії є гілля дерев, що не витримують сильних поривів вітру. Недоглянуті сади, присадибні ділянки та домогосподарства стають причиною аварійних відключень цілих населених пунктів області і районів приватних секторів Рівного.

ЗАТ “Ей-І-Ес Рівнеенерго” спільно з райдержадміністраціями склали графіки відключень по селах області, щоб люди мали змогу обрізувати гілля. Дізнатися про це мешканці приватних секторів можуть у селищних радах. До того ж, люди можуть опинитися без світла, якщо вчасно не сплачуватимуть кошти за спожиту електроенергію.

- Чому ж падають опори та обриваються лінії електромереж в області?

- Переважно через нехтування правилами техніки електробезбеки. ЗАТ “Ей-І-Ес Рівнеенерго” просить при проїзді під лініями електропередач сільськогосподарської техніки звертати увагу на відстань від проводів до землі, на габарити транспорту та можливість проїзду під лініями електропередач.

27.09.2007Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 27.09.2007p. 
На головну сторінку