Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №312 від 04.10.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Закон є закон

“Скелети у шафах”

“Скелети у шафах”

деяких працівників правоохоронних органів

Чи не парадокс, погодьтесь, коли окремі “доблесні” працівники правоохоронних органів замість захисту громадян турбуються лише про власне збагачення або просто не виконують своїх прямих обов’язків. Останнім часом вражає кількість заведених справ у прокуратурі, що стосуються отримання хабара, невиконання службових обов’язків тощо.

плоттеры

Як повідомила прес-секретар обласного прокурора Світлана СИРОТА, нещодавно прокуратура порушила кримінальну справу за частиною 2 статті 368 КК України щодо першого заступника начальника одного з райвідділів міліції. Йому інкримінують отримання хабара “зеленими” шляхом вимагання від громадянина Б. В обмін на 700 доларів згаданий посадовець пообіцяв не притягати цього громадянина до кримінальної відповідальності за розбій і за порушення правил адміністративного нагляду. Хабарника наразі затримано, ведеться слідство.

Ще більшого розголосу набула справа про затримання “на гарячому” судді Березнівського районного суду під час отримання хабара у вигляді талонів на 200 літрів бензину А-95. Мета так званої “надбавки до зарплати” - винесення вироку, який не відповідає дійсності.

Крім того, поширюються випадки безпідставного скасування судами постанов про порушення кримінальних справ. “Такими, наприклад, є, - констатує Світлана Сирота, - постанови Рівненського міського суду щодо начальника Рівненського МВ УМВС України в Рівненській області за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 365 Кримінального кодексу, та щодо колишнього працівника прокуратури області Мазура. Минулої п’ятниці апеляційний суд Рівненської області скасував дані постанови, а обласна прокуратура навіть готує подання до Вищої ради юстиції про притягнення судді Сидорука до дисциплінарної відповідальності.”

У той же час загострились внутрішні суперечки в самих правоохоронних органах. В засобах масової інформації вже повідомлялось про подання прокурора області Олексія Баганця (на фото) Генеральному прокурору України від 18 липня цього року про усунення порушень законності у діяльності УМВС України в Рівненській області. У цьому поданні фігурують дві особи: начальник рівненської міліції генерал Сергій Піддубний та начальник управління боротьби з організованою злочинністю Василь Коваль. Рівненській прокурор просить переглянути доцільність їх перебування на цих посадах. Сергій Піддубний відмовляється давати коментарі.

За інформацією прес-секретаря прокурора області Світлани Сироти, робоча група, сформована Генеральною прокуратурою України, закінчила перевірку діяльності УМВС в Рівненській області та підтвердила усі, подані Олексієм Баганцем, факти щодо незадовільної роботи рівненської міліції, у зв’язку з чим готується подання в Міністерство внутрішніх справ України питання про притягнення до відповідальності Сергія Піддубного та Василя Коваля.

Отже, маємо невтішний висновок: на фоні постійних конфліктів між правоохоронними структурами все більше громадян сумніваються у своїй захищеності від злочинних посягань на їх здоров’я та майно.

04.10.2007Юліана ТЕТ



Рівне-Ракурс №10 від 04.10.2007p. 
На головну сторінку