Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №313 від 11.10.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Контакти

Щоб стати ближчими не тільки в освіті…

Щоб стати ближчими не тільки в освіті…

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Угорщина в Україні Андрош БАРШОНЬ (на фото справа) наголосив, виступаючи на прес-конференції в Студентському інформаційному агентстві Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені С. Дем’янчука, що вибори до Верховної Ради України можна вважати демократичними. Посол поділився своїми думками про демократичні зміни в українському суспільстві, про розвиток освітньої галузі та журналістики в нашій країні.

“Співробітництво між Україною та Угорщиною, на щастя, успішне. Думаю, що ми повинні дотримуватися принципів чесності, коли мова йде про те, як Угорщина може допомагати Україні в багатьох випадках, - сказав пан Баршонь під час зустрічі зі студентами МЕГУ. - На сьогодні лише п’ять вищих навчальних закладів України мають налагоджені відносини з угорськими вузами, до цього числа входить і МЕГУ. Хоча, в цілому, наша сторона задоволена взаєминами у сфері освіти, однак сподіваємося, що найближчим часом ці стосунки покращаться”.

Володимир РІЗУН (на фото зліва), директор Інституту журналістики КНУ ім. Т. Шевченка, висловив думку, що позачергові вибори стали справжнім індикатором проблем в українській журналістиці. “Не було тиску з боку влади, темників, бажання політичних сил якось змусити журналістів до подання недостовірної інформації. Але, разом з тим, ситуація в українських медіа, за даними моніторингових комітетів, була дуже специфічною”, - пояснив Володимир Володимирович. Дійшовши спільної думки з Андрошем Баршонем, він наголосив, що для того, аби стати справжнім журналістом в Україні, передусім треба п’ятдесят відсотків практики, а також стільки ж теорії.

Загалом, учасники конференції запевнили, що такі зустрічі потрібно проводити частіше, адже лише так Україна та Угорщина стануть дійсно ближчими - і не тільки в освітній галузі…

11.10.2007Леся КУРУЦ



Рівне-Ракурс №10 від 11.10.2007p. 
На головну сторінку