Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №313 від 11.10.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Виставка

Зачіска для домашнього улюбленця

Конкурс собачої краси

Веселі та життєрадісні, усміхнені та з серйозним виразом, вони заглядали в очі кожному незнайомцю, виляючи хвостом чи гавкаючи. Поціновувачі собачої краси із захопленням спостерігали за чотириногими друзями, котрі змагалися за титул “Золота осінь Рівненщини”.

Виставка собак, організована Рівненським обласним центром собаківництва, зібрала понад сто тридцять учасників, готових продемонструвати не тільки зовнішність, але й свої вміння. Маленькі йоркширські тер’єри із шикарними зачісками та ротвейлери, американські доги та гончі й інші - кожен у своїй категорії представляв те, чому не один день навчали турботливі господарі.

Спочатку був проміжний конкурс, де, відповідно до породи, визначали кращих. У ролі журі виступив міжнародний експерт ІГОР СЕМЕНЮК.

“Собаки були поділені на групи, щоб згодом можна було назвати кращого бебіка (тобто, найменшого собачку), цуцика, юніора, представника відкритого класу (робочі), - розповідає пан Ігор, - і лише згодом ми вибирали тварину, гідну звання “Золота осінь Рівненщини”.

Поки конкурсанти готувалися до чергових випробувань, на гостей свята чекав виступ юнаків із секції східних єдиноборств (м. Дубно). Та за кілька хвилин всі завмерли - розпочався конкурс “Міс та Містер Рівненщини”. Самки із шикарними зачісками та фантастичними нарядами виходили на подіум, а представники протилежної статі з високо піднятими головами та самовпевненим “гав” один за одним причаровували публіку. Перемогу ж святкували собака породи лівретка та йоркшський тер’єр, які на цілий рік стануть кращими в області.

Дивували домашні улюбленці не тільки красою, але й... голосом. Американський бульдог, як з’ясувалося, під мелодію мобільного телефону може так заспівати! Попри гідну конкуренцію, більш голосистих за нього у конкурсі “Найспівучіша собака” не знайшлося.

Поки “любителі мистецтва” виводили рапсодії, прихильники серйозних справ змагалися у конкурсі “Найсильніша щелепа”. Перемогу святкував американський тер’єр, який вперто гриз усе, що потрапляло до пащі.

Разом зі своїми улюбленцями виступили й діти. Юні кінологи віком до десяти років готувалися до конкурсу особливо натхненно, та хвилювалися перед виступом усі - і тварини, і їхні господарі. І все ж визначити кращого не вдалося, адже відмінно впорався з завданням кожен учасник, тому й перемога - одна на всіх.

За словами Лариси ПРИХОДЬКО, керівника Рівненського обласного центру собаківництва, у Рівному подібне шоу проходить не вперше, але цього року кількість учасників значно збільшилася. Крім того, - каже пані Лариса, - цьогоріч, окрім собачих змагань, вдалося організувати конкурс дитячого малюнка та фотографії.

11.10.2007Леся КУРУЦ



Рівне-Ракурс №10 від 11.10.2007p. 
На головну сторінку