Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №313 від 11.10.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Корисна інформація

Як доглядати за виробами із замші

На вулиці - тепла, суха осінь. У таку погоду найбільш гарно і природньо виглядають вироби із замші, якими ми з задоволенням користуємось. А як же за ними доглядати?

Чистити вироби із замші дуже просто. Наприклад, замшеву куртку, спідницю або жилет можна прати в ледь теплому водяному розчині нейтрального миючого засобу без біодобавок і відбілювачів. Потім виріб слід прополоскати у теплій воді і, не викручуючи, віджати, завернувши у сухий рушник чи простирадло. Після сушіння на плічках виріб розминають руками, і замша знову стає м’якою. Щоб у результаті прання виріб не збігся і, відповідно, не зменшився, його потрібно трохи розтягнути в подовжньому і поперечному напрямках.

Дублянку теж можна почистити в домашніх умовах мильною водою з нашатирним спиртом, а після цього обробити розчином, що містить у літрі води 40 гр гліцерину, 40 мл нашатирного спирту і 10 гр бури. Замшеві рукавички чистять ватним тампоном, змоченим нашатирним спиртом, розведеним водою у співвідношенні 1:4, а потім - чистою водою, злегка підкисленою оцтом (на літр води 1 чайна ложка 3% столового оцту). Замшеві рукавички можна попрати у мильному розчині, після чого не полоскати їх і не віджимати, а надіти на підходящу форму (можна прямо на руки) і почекати, доки вони трохи підсохнуть. Після цього вологі рукавички знімають, розтягують і кладуть на рушник до повного висихання. Мило, що лишилося на замші, додасть рукавичкам м’якості й еластичності. Взагалі, стосовно виробів із замші, то що рідше ви їх будете чистити, то краще вони виглядатимуть.

11.10.2007



Рівне-Ракурс №10 від 11.10.2007p. 
На головну сторінку