Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №314 від 18.10.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Фотовиставки

Спостерігачі сицилійських глибин - Олександр Купчинський (зліва) та Олександр Харват (справа)

В об’єктиві – Планета

Наше місто якось швидко й непомітно, протягом останніх кількох років, перетворилось на неофіційний центр мистецтва. Раз по раз у творчому світі відбуваються різноманітні цікаві події: зустрічі, фото- та художні виставки, конкурси.

Ось і минулої неділі, за сприяння міського та обласного управлінь культури, у приміщенні краєзнавчого музею відбулася дуже знаменна подія - “Фотовернісаж на Покрову”. Це - щорічна конкурсна виставка у рамках авторського проекту рівненського фотохудожника Олександра Харвата “Обличчя Планети Земля”, яка має на меті засобами фотомистецтва відображати мальовничість світу, розмаїття пам’яток історії, культури, архітектури, життя та побут людей, сприяти розвитку дружніх відносин між фотографами всього світу.

Роботи вражали жанровою та тематичною різноманітністю, і це не дивно, адже свої фото представляли фотомайстри 37 країн світу. Приємно тішили погляд роботи відомих рівненських фотохудожників - О. Харвата, О. Купчинського, А. Мізерного та інших.

Усі бажаючі могли пригоститися кавою від “Юліки” чи скуштувати “Голіцинських” вин. Гарне враження справив також струнний оркестр, під музичний супровід якого відбувалося дійство.

Невідомі обрії життя

Вже вкотре рівняни мають можливість побачити невідомі обрії життя завдяки визначним фотохудожникам Рівненщини - Олександру Купчинському та Олександру Харвату. Минулого четверга у Арт-кав’ярні “Сальвадор Далі” відкрилася нова виставка робіт рівненських митців, присвячена острову Сицилія та його жителям. Саме туди Олександри їздили на Міжнародну зустріч фотохудожників з відзнакою FIAP. Під час зустрічі представляли свої роботи, мультимедійні проекти майстри 20 країн світу.

Сама виставка переважно складається із фотознімків людей - таких різних, і, разом з тим, таких цікавих. Авторська майстерність дає змогу кожному опинитися у тому далекому, невідомому для нас, світі. Виставка переконує, що й у звичайних пересічних громадян є безліч потаємних образів...

18.10.2007Юліана ТЕТ, Наталія ПОХОДЗЕЙ



Рівне-Ракурс №10 від 18.10.2007p. 
На головну сторінку