Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №314 від 18.10.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Майстер-клас

Зірки спорту навчатимуть школярів

Зірки спорту навчатимуть школярів

Анна Хлістунова провела урок фізичного виховання для учнів сьомого класу ЗОШ №28

Всеукраїнські змагання “Вища шкільна спортивна ліга” серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів усіх областей держави стартували і в Рівному.

Організатором акції пропаганди здорового способу життя виступила Асоціація Атлетів “Клуб “Біола”, що об’єднала кращих представників української спортивної еліти.

Протягом жовтня такі титуловані спортсмени, як Олександр Крикун (чемпіон світу з метання молота), Юрій Білоног (олімпійський чемпіон зі штовхання ядра), Юрій Нікітін (олімпійський чемпіон зі стрибків на батуті), Олег Лисогор (чемпіон світу та Європи з плавання), Ірина Краснянська (чемпіонка світу зі спортивної гімнастики) та інші, проведуть уроки фізичного виховання для школярів у 16 регіонах України. Із найсильніших учнів будуть сформовані шкільні команди, котрі представлятимуть честь свого міста у півфіналах та фіналі “Ігор чемпіонів”.

Дворазова чемпіонка Європи, бронзова призерка чемпіонату світу з плавання та неодноразова рекордсменка Європи у плаванні брасом, рівнянка Анна Хлістунова провела урок фізичного виховання в учнів ЗОШ №28.

Самі учні після уроку отримали безліч подарунків та масу позитивних емоцій.

Після завершення змагань кореспондент “РР” зустрівся із новоспеченим вчителем фізкультури, Анною Хлістуновою:

- Анно, розкажи про сьогоднішню акцію “Клубу “Біола”.

- Головне завдання цієї програми - популяризувати заняття фізичною культурою серед дітей. Подібні уроки проводяться у ста двадцяти школах України. Наше завдання - задіяти якомога більше школярів. Фінал пройде у Києві 26 листопада. Це буде щось на кшталт популярних “Ігор патріотів”, де діти братимуть участь у різноманітних конкурсах, змаганнях.

- Тобі сподобалося працювати з дітьми?

- Це перший мій подібний досвід. Раніше ніколи не доводилося бути у ролі вчителя. Маю сказати, що мені дуже сподобалося. Робота з дітьми - саме задоволення. Приємно здивована чудовою фізичною формою школярів. Одразу зрозуміло, що заняттям фізкультурою у школі приділяють багато уваги, за що маємо подякувати педагогам. Особисто мені цікаво було повернутися у шкільні роки, побігати та пострибати через скакалку разом із дітьми, а ще мені приємно бути для них взірцем.

- Діти якось змінилися з того часу, як ти сама була школяркою?

- Не можу об’єктивно відповісти на це питання. У плані фізичного виховання діти, з якими я працювала сьогодні, дуже сильні.

- На наступних етапах змагань для вас головне - участь, чи налаштовуєтеся лише на перемогу?

- Якби під моїм керівництвом виступала команда досвідчених спортсменів, вершиною амбіцій була б лише перемога. Але це - діти, їхній шлях у житті лише починається, тож головне для нас - участь. Гадаю, подібні заходи здатні реально зацікавити молодих українців здоровим способом життя, захопити їх спортивним азартом, дати необхідний досвід змагань такого рівня.

18.10.2007Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 18.10.2007p. 
На головну сторінку