Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №315 від 25.10.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Диваки

Людина-ртуть завітала на Рівненщину

Людина-ртуть завітала на Рівненщину

Хто він - дитина олігарха? Потвора? Козак-характерник чи хтось інший?

Найгнучкіша та найзагадковіша людина на Україні завітала минулої п’ятниці до обласного центру, продемонструвавши свої майже надлюдські здібності у нічному клубі “Холідей”. Учасник Гіннес Шоку, Кунст Камери, Extrim Planet та інших екстремальних та видовищних шоу дав інтерв’ю читачам “Рівне-Ракурсу”, дещо привідкривши ширму своєї загадковості…

Рівне. Десята година вечора. Ллє дощ. Біля нічного клубу “Холідей” зібралася молодь. Вхід у клуб - 25 (15 - за студентським) гривень. “Ого, який тип до нас їде!” - обговорюють між собою хлопці та дівчата вражаюче зображення людини на афіші, яке нагадує радше “фантомаса”, аніж українського колоритного дивака, і заходять у приміщення клубу.

…12 година ночі. Ведучий оголошує про вихід на сцену людини-ртуті. Овації. Відвідувачі клубу дістали мобільні телефони із вмонтованими фотокамерами та затамували подих. Під динамічну музику з’явився рекордсмен по пластиці. Скинув із себе чорний балахон і в облягаючому костюмі кольору металік, з маскою на обличчі, почав робити неймовірні рухи, наче черв’ячок - неприродньо скручувався, вивертав кисті рук на 180 градусів, закидав ноги за голову і робив інші цікаві рухи тілом. Складалося враження, що перед тобою - людина без кісток. Потім дивак дістав невеликий рівносторонній трикутник, сторона якого - 25 сантиметрів (!) і проліз крізь нього. Ну нічого собі! Був ще й такий трюк - чоловік-пластика проліз у тенісну ракетку об’ємом 84 сантиметри, і це при тому, що екстремал доволі сильний, середнього зросту чоловік… Так хотілося заглянути цій загадковій людині в очі! Але крізь маску виблискували тільки його очі. Моторошно було стояти біля гримерної й чекати дивака, аби з ним поспілкуватися. Вигляд чоловіка інколи викликав навіть страх…

У житті людина-ртуть, він же - 28-річний Тарас НАДТОЧІЙ із Херсону, виявився напрочуд тактовним, інтелігентним, стриманим та симпатичним чоловіком. Людина-пластика розповів, що у Рівному не вперше, однак у нас був давненько. Жанр, в якому працює артист, називається “contorion”, що в перекладі з англійської означає “викручування”.

- Тарасе, коли ти відкрив у собі цей талант?

- Ще в школі. Займався кік-боксингом та плаванням, завдяки чому моє тіло розвивалося в пластиці. Брав участь у КВК, показуючи всілякі фокуси з викручування. В інституті мене помітив один викладач і запропонував зробити серйозний концертний номер. З цього все й розпочалося. Зрозумів, що я можу виступати на сцені і завдяки пластиці тіла заробляти собі на життя…

- А чому ти називаєш себе людиною-ртуттю?

- Моє псевдо, гадаю, гарно відображає мої здібності. Ртуть - вона жива, рухлива, стрімко перетікає, змінює свої контури…

- А в буденному житті тобі якось допомагає твоя майстерність?

- Так. Бувають і кумедні випадки. Якось треба було потрапити у під’їзд, на дверях якого був кодовий замок. Коду не знав. Проліз через невеличке вікно під’їзду. Перехожі тільки знизали плечима. Подібних випадків було безліч - усього й не пригадаєш!

- Чому ти завжди виступаєш у масці?

- Так набагато легше. Люди не бачать моєї міміки, а вона багата під час виступу. Так я себе впевненіше почуваю. А ще - спокійно ходжу вулицями, ніхто не просить автограф дати, адже фанатів вистачає, але ніхто не знає мене в обличчя. З приводу маски ходять найнеймовірніші чутки. Найкумедніші з них: “Людина-ртуть має потворне обличчя”, “Він - дитина олігарха” тощо.

До слова, намагаюся виступати в суцільних костюмах. Інколи - напівоголеним. Але не всім подобається дивитися на оголене тіло, особливо, коли я вивертаю м’язи та кістки. В Німеччині одна глядачка навіть свідомість втратила.

- Що являє собою твоє мистецтво?

- Це синтез акробатики, йоги та відпрацьованих мною рухів. Є припущення, що подібні трюки придумали ще запорізькі козаки. Це був стратегічний хід: українські хлопці здавалися в полон туркам, вночі вони звільнялися від наручників і захоплювали судна. Ось так-то!

- Ти зареєстрований у книзі рекордів України, а як щодо книги рекордів Гіннеса?

- Я думаю про це. У Росії проживає “людина-павук”, який поки що є еталоном гнучкості. Гадаю, що зможу з легкістю зробити ті трюки, які робить він.

Цікавий факт

Людина-ртуть виступав перед VIP-особами України. Віктор Ющенко якось, жартуючи, сказав йому: “Ти дуже талановитий, однак в політиці тобі не місце, бо ти вмієш гарно викручуватися”.

З життя людини-ртуті

Коли людина-ртуть виступав у ялтинському дельфінарії, з ним трапився непередбачуваний випадок. Після виступу він повертався за куліси, однак решітка виявилася зачиненою. У решітці знаходився отвір, діаметром двадцять сантиметрів, і він… проліз крізь нього! Начальник охорони після того сварив підлеглих, щоб вони підсилили охорону.

25.10.2007Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 25.10.2007p. 
На головну сторінку