Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №316 від 05.11.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Невтішно

Сплачуєте – гріємо

Сплачуєте – гріємо

Такий висновок зробив під час обговорення питання послуг із теплопостачання в Рівному перший заступник міського голови Олексій ХМИЛЕЦЬКИЙ.

кпк fujitsu siemens

трансмиссия

Ситуація, що склалася сьогодні в місті щодо сплати за отримане тепло - критична. З початку поточного року борг мешканців Рівного зріс майже до 4,5 мільйонів гривень. Відповідно, загальний борг міста зріс майже до 19 мільйонів. Підприємства стали заручниками ситуації, тому наразі можна стверджувати, що при неповній сплаті за спожите тепло місто зустріне зиму холодним.

На сьогодні в Рівному є будинки, мешканці яких заборгували понад 200 тисяч гривень. Тому вони перші в черзі на відключення від тепла. Проте, якщо до нового року підприємства не отримають стовідсоткову виплату, матимемо кризу, оскільки резервний запас тепла закінчиться ще в листопаді. “Тепло - це продукт і за нього потрібно платити”, - підкреслив Олексій Хмилецький. - Безкоштовно нас обігрівати ніхто не збирається”.

Стосовно теплопостачання на обласному рівні, то підготовка до опалювального сезону закінчилася ще 12 жовтня поточного року. Підприємства комунальної теплоенергетики уклали угоди на постачання природного газу, електроенергії і холодної води, отримали необхідні ліміти на природний газ.

Проте криза невідворотна. Наразі від опалення відключені п’ять відомчих житлових будинків, причина, як завжди, банальна - заборгованість.

Прикро, що увійшовши в першу п’ятірку серед регіонів України, які найкраще підготувалися до зими, комунальники змушені “зупиняти тепло”.

05.11.2007Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 05.11.2007p. 
На головну сторінку