Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №317 від 08.11.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30


#Ваш сніданок

Знесла курочка яєчко...

Знесла курочка яєчко...

Поснідати омлетом - звична справа. З’їсти на обід порцію салату з лососем, рисом та вареним яйцем - теж дуже приємно. Яйце є і в золотавій скоринці пирога, і у фарші для котлет…

Відомо, що середньостатистична сім’я купує десяток яєць кожні 5-6 днів. Досвідчені господарки віртуозно готують з ними суфле та майонези, а з варінням яєць накруто справиться навіть кухар-початківець. За кілька хвилин яйце стає смачним сніданком, а за 30 днів (якщо закопати його на цей термін у землю) - китайським делікатесом “Сунхуадань”. Його почорнілий жовток за смаком нагадує рибні консерви, а прозорий білок - прісне желе: китайські ресторани пропонують спробувати це екзотичне блюдо за 4-5 у.о.

Яйця з коньяком - це чудова маска для зміцнення волосся, а з горілкою - оригінальний коктейль, зігріваючий горло і шлунок.

Колір шкаралупи яєць залежить винятково від породи і забарвлення курей. До речі, на якість і харчову цінність продукту він аж ніяк не впливає. Коричневі яйця, як правило, більші за розміром, тому і коштують дорожче. Щодо кольору яєчного жовтка, то він визначається кормом, яким годували курей. Деякі господині переконані, що вигідніше купити десяток великих яєць, ніж багато - дрібних. А от за кордоном надають перевагу більш дрібним: адже вважається, що в них, знесених молодою курочкою, більше поживних речовин. До того ж, шкаралупа дрібних яєць міцніша, і вони довше зберігаються. “Продукція” дорослих курей, відповідно, має шкаралупу більш тонку і навіть у холодильнику пролежить менший термін.

Свіже яйце милує око шляхетною матовістю, а лежане - має блиск. Яйця зі слідами бруду не тільки неестетичні, але й небезпечні - ви ризикуєте принести додому десятки різноманітних паразитів і бактерій. З тієї ж причини не варто купувати тріснуті яйця. Продукт із шорсткуватою або “зморшкуватою” шкаралупою безпечний, але має менший термін зберігання.

Правила зберігання

Яйця варто класти в холодильнику тупим кінцем догори - так, щоб вони не торкалися одне одного. Щоб збільшити термін їх зберігання, можна змастити шкаралупу жиром або олією, як робили наші бабусі, коли холодильників ще не було. Ємність із яйцями краще накривати кришкою, оскільки вони добре вбирають запахи. Яйце, зварене накруто, може лежати в холодильнику не більше тижня.

Готуємо разом

Яйця з хріном

Яйця відварити, розрізати навпіл, покласти на тарілку. Залити підготовленою підливою.

Тертий хрін підсмажити на маслі, додати трохи борошна, сметани, цукор, сіль, оцет, добре перемішати, підсмажити.

Яйця - 5 шт., хрін - 20 г, борошно - 20 г, сметана - 100 г, цукор - 10 г, оцет - 5г, сіль - за смаком.

Яйця з грибами

Яйця відварити, розрізати навпіл, вийняти жовтки.

Гриби відварити і посікти. Жовтки розтерти зі сметаною, додати посічені гриби, сіль, цукор. Масою наповнити половинки яєць. Прикрасити яйця зеленню петрушки.

Яйця - 10 шт., гриби - 100 г, сметана - 50 г, сіль, цукор - за смаком.

Яйця під соусом

Яйця відварити. Жовтки розтерти з гірчицею, додати дрібно покришені білки, сіль, цукор, сметану, майонез.

Соус викласти на тарілку, зверху покласти половинки яєць і прикрасити зеленню.

Яйця - 10 шт.(2 для соусу), гірчиця - 5г, сметана - 100 г, майонез - 20 г, сіль, цукор - за смаком, зелень кропу, петрушки.

Запіканка з яєць

Цибулю, помідори, ковбасу нарізати, додати солодкий перець, посолити, поперчити і покласти на сковорідку. Масу залити збитими з молоком яйцями і запекти.

Яйця - 5 шт., молоко - 150 г, цибуля - 100 г, помідори - 100 г, перець солодкий - 20 г, ковбаса - 100 г, сир - 50 г, сіль, перець, зелень петрушки - за смаком.

08.11.2007


Переглядів: 148

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 909 від 18.04.2019p.
¤ 
Прикрашаємо великодні яйця: просто і витончено

Прикрашаємо великодні яйця: просто і витончено

Без чого не можна уявити собі великодній стіл? Звичайно ж, без крашанок та писанок — символів зародження нового життя і традиційних подарунків на Пасху. Саме з них починається святкова трапеза, їх дарують близьким та рідним, йдучи у гості, роздають бідним і залишають у церкві. Та прикрасити великоднє застілля крашанками, пофарбованими в один колір, якось банально. Тому, пропонуємо вам найкращі ідеї, як із звичайного яйця зробити яскравий і смачний шедевр до Пасхи....

¤ 
Браво, федерація!

Браво, федерація!

РОФФ зробила все, щоб зірвати суперкубок, і звинуватити у всьому “ОДЕК”...

¤ 
ДТП на Рівненщині: травмувалося двоє осіб

ДТП на Рівненщині: травмувалося двоє осіб

Автопригоди за участі велосипедиста та мотоцикліста сталися у Рівному та Рокитнівському районі....

¤ Історія успіху
«Фірма Фармікс» тримає марку

«Фірма Фармікс» тримає марку

Ольга БАХАНОВА: «Пропонуємо понад 100 тисяч найменувань обладнання та витратних матеріалів від світових виробників»

Сучасну медицину неможливо уявити без лабораторної діагностики. Проведення оптимального комплексу лабораторних досліджень дозволяє виявити хворобу на початковій стадії, запобігти подальшому її розвитку, значно скоротити витрати і пацієнта, і держави на лікування важких ускладнень та хронічних форм хвороб. «Якщо хворі видужують, то їх зціленню радіють не тільки вони самі, їх близькі та лікарі, а й наш колектив», – зауважила директор і засновник ПП «Фірма Фармікс» Ольга БАХАНОВА (на фото)....

¤ 

На Рівненщині з’явився клас на колесах

У Привільненській ОТГ, що на Дубенщині, старий недієвий автобус переобладнали в яскравий навчальний клас. Це вдалось зробити в рамках реалізації проекту «Територія свободи» в рамках обласного конкурсу ідей молодіжних ініціатив....

¤ 
Олексій Муляренко: «Розвиток сільської медицини - пріоритетний напрямок нашої роботи»

Олексій Муляренко: «Розвиток сільської медицини - пріоритетний напрямок нашої роботи»

Нинішній рік на Рівненщині можна з повним правом назвати роком сільської медицини. За останні кілька десятиріч не проводились такі масштабні будівельні та ремонтні роботи у ФАПАх, амбулаторіях та інших закладах сільської медицини, як у 2019 році. Потрібно відмітити вміння влади області налагоджувати співпрацю з поважними міжнародними фінансовими організаціями. Цього в історії області не було ніколи. В якості прикладу такої плідної співпраці варто нагадати проект Світового банку «Поліпшення охорони здоров?я на службі у людей», в рамках якого проводяться роботи з оновлення та реконструкції 89 амбулаторій в різних районах області....





Найпопулярніші 15 статей:

1. Розшифровка аналізу крові: [841] (8159)
2. Моє місто - найкраще [427] (4713)
3. Як правильно приймати вітаміни? [749] (3917)
4. Секс із мусульманином [271] (3627)
5. Рiвне-Ракурс Популярна громадсько-політична обласна газета. Тираж 16 000 екз. на тиждень Передплатний індекс 23429 [0] (3598)
6. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (3405)
7. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (3404)
8. Догляньте мене до смерті [278] (3229)
9. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (3203)
10. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (2922)
11. Якщо у сні приснився вуж [219] (2268)
12. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (2212)
13. Коли розпочинати садити городину [599] (2059)
14. Розклад руху автобусів [253] (2050)
15. Завітна земельна ділянка [199] (2049)

ТОП-15 свіжого номера:

1. «Фірма Фармікс» тримає марку (199)
2. На Рівненщині з’явився клас на колесах (192)
3. Прикрашаємо великодні яйця: просто і витончено (191)
4. ДТП на Рівненщині: травмувалося двоє осіб (190)
5. Браво, федерація! (190)
6. Розбірки в медичній галузі: (189)
7. *Дмитро Чекалкін: «Петро Порошенко зробив для України за п?ять років більше, ніж всі інші президенти за двадцять три роки» (185)
8. Потап схуд на 17 кілограмів (180)
9. Бойова, але безгольова нічия у Калуші (179)
10. Як вибирати сонцезахисні окуляри. На що звернути увагу (179)
11. Проблеми наші газові (179)
12. Нічна погоня поблизу Рівного (177)
13. *Зе – це зовсім не смішно (176)
14. Кілька варіантів глазурі для пасок (176)
15. Таємниця (171)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс