Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №317 від 08.11.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

Олас - якісне пальне

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Червень 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Липень 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31


#Ваш сніданок

Знесла курочка яєчко...

Знесла курочка яєчко...

Поснідати омлетом - звична справа. З’їсти на обід порцію салату з лососем, рисом та вареним яйцем - теж дуже приємно. Яйце є і в золотавій скоринці пирога, і у фарші для котлет…

Відомо, що середньостатистична сім’я купує десяток яєць кожні 5-6 днів. Досвідчені господарки віртуозно готують з ними суфле та майонези, а з варінням яєць накруто справиться навіть кухар-початківець. За кілька хвилин яйце стає смачним сніданком, а за 30 днів (якщо закопати його на цей термін у землю) - китайським делікатесом “Сунхуадань”. Його почорнілий жовток за смаком нагадує рибні консерви, а прозорий білок - прісне желе: китайські ресторани пропонують спробувати це екзотичне блюдо за 4-5 у.о.

Яйця з коньяком - це чудова маска для зміцнення волосся, а з горілкою - оригінальний коктейль, зігріваючий горло і шлунок.

Колір шкаралупи яєць залежить винятково від породи і забарвлення курей. До речі, на якість і харчову цінність продукту він аж ніяк не впливає. Коричневі яйця, як правило, більші за розміром, тому і коштують дорожче. Щодо кольору яєчного жовтка, то він визначається кормом, яким годували курей. Деякі господині переконані, що вигідніше купити десяток великих яєць, ніж багато - дрібних. А от за кордоном надають перевагу більш дрібним: адже вважається, що в них, знесених молодою курочкою, більше поживних речовин. До того ж, шкаралупа дрібних яєць міцніша, і вони довше зберігаються. “Продукція” дорослих курей, відповідно, має шкаралупу більш тонку і навіть у холодильнику пролежить менший термін.

Свіже яйце милує око шляхетною матовістю, а лежане - має блиск. Яйця зі слідами бруду не тільки неестетичні, але й небезпечні - ви ризикуєте принести додому десятки різноманітних паразитів і бактерій. З тієї ж причини не варто купувати тріснуті яйця. Продукт із шорсткуватою або “зморшкуватою” шкаралупою безпечний, але має менший термін зберігання.

Правила зберігання

Яйця варто класти в холодильнику тупим кінцем догори - так, щоб вони не торкалися одне одного. Щоб збільшити термін їх зберігання, можна змастити шкаралупу жиром або олією, як робили наші бабусі, коли холодильників ще не було. Ємність із яйцями краще накривати кришкою, оскільки вони добре вбирають запахи. Яйце, зварене накруто, може лежати в холодильнику не більше тижня.

Готуємо разом

Яйця з хріном

Яйця відварити, розрізати навпіл, покласти на тарілку. Залити підготовленою підливою.

Тертий хрін підсмажити на маслі, додати трохи борошна, сметани, цукор, сіль, оцет, добре перемішати, підсмажити.

Яйця - 5 шт., хрін - 20 г, борошно - 20 г, сметана - 100 г, цукор - 10 г, оцет - 5г, сіль - за смаком.

Яйця з грибами

Яйця відварити, розрізати навпіл, вийняти жовтки.

Гриби відварити і посікти. Жовтки розтерти зі сметаною, додати посічені гриби, сіль, цукор. Масою наповнити половинки яєць. Прикрасити яйця зеленню петрушки.

Яйця - 10 шт., гриби - 100 г, сметана - 50 г, сіль, цукор - за смаком.

Яйця під соусом

Яйця відварити. Жовтки розтерти з гірчицею, додати дрібно покришені білки, сіль, цукор, сметану, майонез.

Соус викласти на тарілку, зверху покласти половинки яєць і прикрасити зеленню.

Яйця - 10 шт.(2 для соусу), гірчиця - 5г, сметана - 100 г, майонез - 20 г, сіль, цукор - за смаком, зелень кропу, петрушки.

Запіканка з яєць

Цибулю, помідори, ковбасу нарізати, додати солодкий перець, посолити, поперчити і покласти на сковорідку. Масу залити збитими з молоком яйцями і запекти.

Яйця - 5 шт., молоко - 150 г, цибуля - 100 г, помідори - 100 г, перець солодкий - 20 г, ковбаса - 100 г, сир - 50 г, сіль, перець, зелень петрушки - за смаком.

08.11.2007


Переглядів: 13

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 869 від 13.07.2018p.
¤ 
Смертельне поранення

Смертельне поранення

На Рівненщині помер поліцейський, якого вилами поранив п’яний чоловік. Олександру Гордійчуку, інспектору групи реагування патрульної поліції Дубенського відділу поліції, було 25 років. Молодий правоох...

¤ 

Викладач карате отримав подяку Прем’єр-міністра України

Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко вручив для Анатолія ­Гірака почесну нагороду – подяку від Прем’єр-міністра України....

¤ 
Стартували жнива:

Стартували жнива:

«МРІЯ» збирає врожай

На українських нивах розпочалась найгарячіша пора – аграрії приступили до жнив. З кожним роком погода все частіше вносить свої корективи у плани хліборобів, не став винятком і 2018-ий. Яких результаті...

¤ 
Купальська ніч на Рівненщині: співи, танці та традиційна ватра

Купальська ніч на Рівненщині: співи, танці та традиційна ватра

Цими вихідними у селі Буща Здолбунівського району пройшов обласний відкритий етно-еко фестиваль «Буща Папороть»....

¤ 
Переїхав трактором рідну матір

Переїхав трактором рідну матір

Смертельна дорожньо-транспортна пригода сталася восьмого липня, близько о пів на п’яту вечора у селі Заозер’я....

¤ Технології ХХІ століття
Іван ЧЕРНОМОРЕЦЬ: «Вуличне освітлення стане «розумним»

Іван ЧЕРНОМОРЕЦЬ: «Вуличне освітлення стане «розумним»

КП «Міськсвітло» працює на економію електроенергії та підвищення безпеки на вулицях і в дворах Рівного

Вуличне освітлення та дорожня інфраструктура можуть бути якісними та економними водночас. У багатьох європейських містах уже діє практика «розумного» освітлення вулиць. Така система дозволяє економити...






Найпопулярніші 15 статей:

1. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (651)
2. Чи все добре у рівненському «будівельному королівстві»? [862] (644)
3. Догляньте мене до смерті [278] (586)
4. Розклад руху приміських та пасажирських потягів [242] (576)
5. Секс із мусульманином [271] (500)
6. Моє місто - найкраще [427] (494)
7. Розклад руху автобусів [253] (487)
8. Папороть виганяє з дому чоловіків, а цибуля - негативну енергію [201] (434)
9. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (428)
10. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (368)
11. Стогін покотився яром [862] (322)
12. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (310)
13. Гірше звіра… [861] (303)
14. Олександр Данильчук: «Проблемні питання в раді треба вирішувати до сесії» [862] (278)
15. Хто цього року отримав звання найспортивнішої сім’ї Рівненщини? [862] (273)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Загинув під колесами автобуса (71)
2. Слідчі дії відносно власниці турагентства тривають (67)
3. Платне кохання (66)
4. Соліст Rammstein вперше відреагував на чутки про роман зі Світланою Лободою (64)
5. Костопільчанин наніс ножове поранення (63)
6. На Рівненщини знищили понад тисячу нарковмісних рослин (61)
7. У Рівному затримали наркозбувача (61)
8. Нерухомість Рівненщини поповнила місцеві бюджети майже на 29 млн гривень (59)
9. У Рівному на подвір’ї вибухнула граната (59)
10. Спіткнувшись, вистрелив у людину (56)
11. Стартували жнива: (53)
12. Іван ЧЕРНОМОРЕЦЬ: «Вуличне освітлення стане «розумним» (50)
13. Яким був Василь Червоній? (49)
14. У сфері застосування РРО - нові перспективи (48)
15. У Рівному підприємці сплатили більше 71 мільйона єдиного податку (48)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс