Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №317 від 08.11.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ваш сніданок

Знесла курочка яєчко...

Знесла курочка яєчко...

Поснідати омлетом - звична справа. З’їсти на обід порцію салату з лососем, рисом та вареним яйцем - теж дуже приємно. Яйце є і в золотавій скоринці пирога, і у фарші для котлет…

Відомо, що середньостатистична сім’я купує десяток яєць кожні 5-6 днів. Досвідчені господарки віртуозно готують з ними суфле та майонези, а з варінням яєць накруто справиться навіть кухар-початківець. За кілька хвилин яйце стає смачним сніданком, а за 30 днів (якщо закопати його на цей термін у землю) - китайським делікатесом “Сунхуадань”. Його почорнілий жовток за смаком нагадує рибні консерви, а прозорий білок - прісне желе: китайські ресторани пропонують спробувати це екзотичне блюдо за 4-5 у.о.

Яйця з коньяком - це чудова маска для зміцнення волосся, а з горілкою - оригінальний коктейль, зігріваючий горло і шлунок.

Колір шкаралупи яєць залежить винятково від породи і забарвлення курей. До речі, на якість і харчову цінність продукту він аж ніяк не впливає. Коричневі яйця, як правило, більші за розміром, тому і коштують дорожче. Щодо кольору яєчного жовтка, то він визначається кормом, яким годували курей. Деякі господині переконані, що вигідніше купити десяток великих яєць, ніж багато - дрібних. А от за кордоном надають перевагу більш дрібним: адже вважається, що в них, знесених молодою курочкою, більше поживних речовин. До того ж, шкаралупа дрібних яєць міцніша, і вони довше зберігаються. “Продукція” дорослих курей, відповідно, має шкаралупу більш тонку і навіть у холодильнику пролежить менший термін.

Свіже яйце милує око шляхетною матовістю, а лежане - має блиск. Яйця зі слідами бруду не тільки неестетичні, але й небезпечні - ви ризикуєте принести додому десятки різноманітних паразитів і бактерій. З тієї ж причини не варто купувати тріснуті яйця. Продукт із шорсткуватою або “зморшкуватою” шкаралупою безпечний, але має менший термін зберігання.

Правила зберігання

Яйця варто класти в холодильнику тупим кінцем догори - так, щоб вони не торкалися одне одного. Щоб збільшити термін їх зберігання, можна змастити шкаралупу жиром або олією, як робили наші бабусі, коли холодильників ще не було. Ємність із яйцями краще накривати кришкою, оскільки вони добре вбирають запахи. Яйце, зварене накруто, може лежати в холодильнику не більше тижня.

Готуємо разом

Яйця з хріном

Яйця відварити, розрізати навпіл, покласти на тарілку. Залити підготовленою підливою.

Тертий хрін підсмажити на маслі, додати трохи борошна, сметани, цукор, сіль, оцет, добре перемішати, підсмажити.

Яйця - 5 шт., хрін - 20 г, борошно - 20 г, сметана - 100 г, цукор - 10 г, оцет - 5г, сіль - за смаком.

Яйця з грибами

Яйця відварити, розрізати навпіл, вийняти жовтки.

Гриби відварити і посікти. Жовтки розтерти зі сметаною, додати посічені гриби, сіль, цукор. Масою наповнити половинки яєць. Прикрасити яйця зеленню петрушки.

Яйця - 10 шт., гриби - 100 г, сметана - 50 г, сіль, цукор - за смаком.

Яйця під соусом

Яйця відварити. Жовтки розтерти з гірчицею, додати дрібно покришені білки, сіль, цукор, сметану, майонез.

Соус викласти на тарілку, зверху покласти половинки яєць і прикрасити зеленню.

Яйця - 10 шт.(2 для соусу), гірчиця - 5г, сметана - 100 г, майонез - 20 г, сіль, цукор - за смаком, зелень кропу, петрушки.

Запіканка з яєць

Цибулю, помідори, ковбасу нарізати, додати солодкий перець, посолити, поперчити і покласти на сковорідку. Масу залити збитими з молоком яйцями і запекти.

Яйця - 5 шт., молоко - 150 г, цибуля - 100 г, помідори - 100 г, перець солодкий - 20 г, ковбаса - 100 г, сир - 50 г, сіль, перець, зелень петрушки - за смаком.

08.11.2007


Переглядів: 1191

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21063)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17206)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14462)
• Допомога під час карантину [967] (14376)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14220)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14030)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13905)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13875)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13856)
• Живи до ста! [965] (13847)
• Бюджет і ми… [965] (13782)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13771)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13653)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13564)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13562)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13500)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13111)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13095)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (724)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (80)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (76)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (75)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (73)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (73)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (73)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (71)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (71)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (71)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (70)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (68)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (68)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (65)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (64)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"