Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №318 від 15.11.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Повертаючись до надрукованого

Коли буде тиша?..

Як-то кажуть: говорили, балакали, сіли - й заплакали. Саме так можна назвати минуле засідання постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Рівненської області, на якому розглядалося питання про сумнозвісні події у селі Мала Любаша Костопільського району, де порушення норм при знищенні боєприпасів завдало численних матеріальних збитків тамтешньому населенню та соціальним закладам. Вже скільки часу про це говорять, а зрушень ніяких немає. На цьому засіданні вже мали прийняти остаточне рішення по даній справі та дозволити утилізацію боєприпасів ЗАТ “Трансімпекс” відповідно до законодавчих вимог, але...

Виявилось, що й досі немає ні висновків територіального управління Держпромгірнагляду, ні погодження державної екологічної інспекції. Керівництво підприємства розводить руками. Директор “Трансімпексу” Володимир ПЕТРАЧЕНКОВ заявляє, що усі пошкодження, завдані майну жителів Малої Любаші, не можуть бути пов’язані тільки з діяльністю підприємства.

Хоча й погодився відшкодувати збитки 30 мешканцям сіл Мала Любаша та Борщівка. На це підприємство виділить 11,7 тисячі гривень. Голова Рівненської облдержадміністрації Віктор МАТЧУК з цього приводу зазначив: “У нас чогось так завжди - поки розмовляєш з людиною культурно, вона тебе не чує, а як тільки “даси в лоба”, то вона одразу: “А чого ж ви раніше не сказали?”. Тепер на “Трансімпексі” зрозуміли, що викрутитися не вдасться, тому і стали такими поступливими”.

А за словами начальника головного управління НС та ЦЗН облдержадміністрації Віктора СЕМЕНЮКА за відшкодуванням зверталися також мешканці Березнівського і Гощанського районів.

Тому й не дивує прийняте постійною комісією рішення про заборону проведення робіт з утилізації боєприпасів. До остаточних висновків усіх відповідних екологічно-експертних органів, а також прокуратури, будуть проведені експериментальні вибухи для визначення максимально допустимої ваги вибухівки для підривання.

15.11.2007Юліана ТЕТ



Рівне-Ракурс №10 від 15.11.2007p. 
На головну сторінку