Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №319 від 22.11.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Повертаючись до надрукованого

Корупція чи необхідність?

Досі не дійшли згоди дві конфліктні сторони Рівненського кооперативного економіко-правового коледжу. Студентство до цього часу не отримало ніяких документів, які б підтверджували необхідність підвищення плати за навчання. Зустріч керівництва і студентів РКЕПК із представниками засобів масової інформації та Громадянської мережі ОПОРА мала відбутися минулого вівторка, та директор коледжу Степан Добридник вирішив зібрати студентів на день раніше, проігнорувавши увагу преси до цього конфлікту.

Як розповів активіст ОПОРИ Андрій Токарський, йому теж не відразу дозволили перебувати на зборах. Подальші півтори години дирекція в усній формі пояснювала, як інфляція впливає на розмір плати, а от в письмовій подати звіт відмовляється.

Можливо, після попереджувальної акції, яка відбудеться у п’ятницю 23 листопада перед батьківськими зборами, керівник РКЕП-коледжу якось відреагує на заяви студентів, які можуть вимагати розрахунки у письмовій формі в разі підозри щодо порушення своїх прав відповідно до Закону України “Про звернення громадян”.

До слова, у п.6 ст. 64 Закону “Про вищу освіту” зазначено, що розмір плати за весь строк навчання або за надання додаткових освітніх послуг встановлюється у договорі, що укладається між ВНЗ та особою, яка навчається, або юридичною особою, що оплачуватиме навчання, і не може змінюватись протягом усього строку навчання. Це стосується і приватних навчальних закладів.

22.11.2007Юліана ТЕТ



Рівне-Ракурс №10 від 22.11.2007p. 
На головну сторінку