Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №319 від 22.11.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Майже референдум

Про моральність - вголос

У Рівненській області проходять громадські слухання на тему: “Проблеми моралі та духовності молодого покоління на Рівненщині; вплив інформаційного простору на формування особистості”.

Зі слів ініціаторів акції, зокрема депутата облради від БЮТ Галини Кульчинської, нині дуже важливо залучити всіх небайдужих громадян до активного обговорення проблем відродження духовності та моралі в цілому, до пошуку найбільш оптимальних та ефективних рішень у цьому напрямі.

“Ми будемо дуже вдячні за будь-які пропозиції, що допоможуть реально забезпечити ефективне відродження та збереження моральних і духовних цінностей нашого народу; суттєво покращити ситуацію в інформаційному середовищі нашого краю; сприяти ефективному формуванню позитивних життєвих цінностей у підростаючого покоління,” - зазначила вона на засіданні депутатської комісії з питань духовності, культури та соціальної політики.

На слухання винесено 14 запитань, - втім, не обов’язково відповідати на всі з них. Можливо, пропозицій буде лише кілька. Але й цього буде достатньо, аби ця ідея набула реального підгрунтя для ініціювання вже парламентських слухань. На загальне обговорення винесли питання: як ви вважаєте, чи є сьогодні в державі проблеми з мораллю, духовністю та культурою українських дітей, підлітків та молоді? Якщо так, то які причини лежать в основі даної проблеми? Що і як потрібно зробити в державі для виправлення ситуації? Які конкретні негативні явища, що свідчать про занепад моралі та духовності, у житті вашої місцевої громади (а також - району чи області загалом) потребують, на вашу думку, першочергового реагування з боку влади та громадськості? Як ви оцінюєте сучасний стан інформаційного середовища в Україні та його вплив на формування особистості? Чи варто місцевим органам влади обмежувати час трансляцій у кабельних мережах телепередач і фільмів, які пропагують насильство і секс тощо?

22.11.2007Володимир ПОПИК



Рівне-Ракурс №10 від 22.11.2007p. 
На головну сторінку