Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №213 від 10.11.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Нововедення

Що буде з психічно хворими?

Незабаром планують скоротити кількість ліжкомісць у стаціонарних відділеннях психіатричних установ області. Таким чином, виявляється, - люди, які перебували на стаціонарному лікуванні, опиняться на вулиці?

З цього приводу головний лікар обласного центру здоров'я населення Ігор МИРОНЮК заспокоїв, мовляв, людей зі складними психічними розладами, які можуть спричинити дисгармонію у суспільстві, залишать у стаціонарі. Натомість до багатьох громадян, які стоять на обліку в психіатричній лікарні, медики навідуватимуться додому.

- Такий підхід доцільний, - вважає лікар, - адже людина з розладами психіки краще почуватиметься у домашньому середовищі, в колі родини, ніж у лікарні. Тим паче, хворий повинен займатися трудовою чи творчою діяльністю, а не сидіти у чотирьох стінах і лише у певні години приймати ліки.

- До речі, кошти, заощаджені на скороченні ліжок-місць, підуть на організацію трудової діяльності в стаціонарах психіатричних установ, - говорить Ігор Ярославович. - Хворі шитимуть, працюватимуть на присадибних ділянках. Не задля матеріальної користі, а щоб зайнятися певною справою. Таким чином, ми не будемо щораз нагадувати людині, що вона хвора. А пацієнт почуватиметься повноцінною людиною, здатною нормально жити і творити.

10.11.2005Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 10.11.2005p. 
На головну сторінку