Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №319 від 22.11.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Казус

Щасливий Віктор із рятувальниками, які дістали його з глибокої криниці

Три доби в холодній криниці

Волинянин безупинно надсилав сестрі “есемески” і молився

Днями волинські рятувальники підняли з дна глибокої занедбаної криниці 23-річного мешканця села Довгів Горохівського району, який просидів там три доби без води та їжі. Коли Віктора дістали з криниці, перше, що він попросив - їсти…

“Меседжі”

з 33-метрової глибини

Минулої п’ятниці, добряче хильнувши оковитої, Віктор із сусідом розійшлися по домівках. Як він опинився у старій криниці - не пам’ятає. Спочатку молодик навіть не зорієнтувався, де саме він знаходиться, - адже криниця давно пересохла, а навколо була суцільна пітьма.

Коли прийшов до тями, навпомацки відчув тільки кам’яні стіни навколо. Спочатку хлопець навіть подумав, що знаходиться десь у хліві чи деінде, та коли підвів голову і угледів клаптик неба, зрозумів усю безвихідь - він у старій занедбаній криниці.

Молодик віднайшов у кишені мобільний телефон і надіслав сестрі повідомлення, що перебуває десь у криниці, проте де саме - не знає.

Оксана, сестра Віктора, забила на сполох ще до того, як отримала повідомлення від брата. Спочатку шукала його у сусідів та знайомих, звернулася до правоохоронців, та пошуки були марними. Як тільки отримала від брата повідомлення, відразу почала шукати його у закинутих криницях на околиці села. І лише на третій день нарешті вдалося натрапити на слід чоловіка.

Як можна було туди забрести - одному Богу відомо

На місце лиха одразу ж виїхали рятувальники, проте дістатися туди було надзвичайно складно. Криниця, куди мав необережність втрапити молодик, знаходиться посеред поля. Вдалині виднівся ліс, ще далі - село. До закинутого хутора вела ґрунтова дорога, яка розмокла від дощу та стала практично непрохідною. Дотепер незрозуміло, як Віктор там опинився. Вочевидь, винна в усьому оковита, яка відібрала в ту мить почуття безпеки та адекватність сприйняття дійсності. Прибувши на місце виклику, працівники МНС одразу ж розпочали рятувальну операцію.

Опустили до криниці мотузки та пояс, і переконавшись у тому, що хлопець надійно закріпив на собі усе обладнання, розпочали підйом.

Під керівництвом начальника варти Володимира Величка, пожежника Олександра Тимчука, водія Вадима Міндюка та інших рятувальників, поступово підтягуючи мотузки, підіймали потерпілого з 33-метрової глибини.

Не спав, щоб не замерзнути

Коли хлопець опинився на поверхні, найперше попросив їсти. Поділився, що протягом трьох діб постійно рухався на дні криниці, щоб не замерзнути і постійно молився. Загалом, стан здоров’я чоловіка можна оцінити як задовільний. Кілька синців та незначні травми руки - це усі скарги, з якими Віктор згодом звернувся до медиків.

Подібні випадки у практиці рятувальників трапляються нечасто. Працівники Горохівського райвідділу МНС проводили подібну операцію учетверте.

22.11.2007Про це повідомила “Рівне-Ракурсу” співробітник ГУ МНСУ у Волинській області Віталія Лукашевич.



Рівне-Ракурс №10 від 22.11.2007p. 
На головну сторінку