Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №319 від 22.11.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Свідчення очевидця

“Я міг опинитися на їхньому місці”

Розповідати про ситуацію на шахті гірники “під диктофон” відмовляються. Не для запису - теж знехотя погоджуються спілкуватися.

- Мені просто пощастило, - каже Сергій Мілютін (прізвище змінене). - Аварія трапилася, коли на ділянці працювала друга зміна, а я вийшов у четверту. Якби вибух відбувся трохи пізніше, я б зараз із вами не розмовляв. Ці дві ділянки - 3-я і 7-а - розташовані на одному рівні, і усі, хто там були на цей час, просто згоріли заживо. Від однієї цієї думки в мене паморочиться в голові, - адже я міг виявитися на їхньому місці.

За словами шахтаря, 26 поранених - це ті, які працювали рівнем вище на так званому поверсі забезпечення, де знаходяться конвейєри, транспорт. Люди отруїлись газом, який піднявся знизу.

- За моєї пам’яті це вже п’ятий вибух, - продовжує Сергій. - Не знаю, чи переживу я шостий, адже до пенсії залишилося ще кілька років.

Компетентно

Шансів немає

Олександр ОРДА, перший заступник міністра охорони здоров’я України:

- Вибух трапився на глибині 1078 метрів. Вибухова хвиля в шахті перетворює вагонетку в купу металу. Вона стає як стиснута банка з-під пива. Вибух, вугільна пилюка і вогонь зводять на нуль всі шанси на порятунок. За таких умов людина вижити не зможе. Вірогідно, що загиблих буде не менше ста. Якщо тільки не трапиться чудо.

Тарас КОЗУБ kotaras@kp. kiev. ua

Павло КОЛЕСНИК (“КП” - Донбас”)

Катря КУЗИЧЕВА (“КП” - Донецьк”)

22.11.2007



Рівне-Ракурс №10 від 22.11.2007p. 
На головну сторінку