Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №213 від 10.11.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Злочин і кара

Смерть у дивані

Резонансне вбивство студентки розкрито

Хто ж посмів життєрадісну, гарну і добру дівчину, студентку Національного університету водного господарства і природокористування, силою засунути у диван і залишити там помирати? Що за нелюд познущався з Олени, а потім накивав п'ятами? Нині вбивство, яке цьогоріч навесні шокувало жителів обласного центру, розкрите. І той, хто не один місяць переховувався від правосуддя, сидить тепер у слідчому ізоляторі в очікуванні вироку суду.

Що ж насправді трапилося навесні в однокімнатній квартирі на вулиці Олека Дундича?..

За словами старшого слідчого прокуратури м.Рівне Віталія ЮДКІНА, 22-річний хлопець, який позбавив життя студентку, кілька місяців переховувався від правоохоронців. Лише наприкінці літа звернувся в міліцію. Почалося слідство.

В ході досудового слідства встановлено, що Роман (ім'я змінене) березневої ночі з суботи на неділю, після відпочинку у нічному клубі «Манго», запросив дівчину до себе на каву.

Хлопець мешкав з квартирантом, але того якраз не було вдома. Доки на плиті підігрівався чайник, між молодими людьми виник банальний побутовий конфлікт. Однак мало віриться, що звичайна сварка спонукала Романа застосувати силу і засунути дівчину в диван. Та оскільки свідків немає, доводиться опиратися лише на його дані. Експертиза показала, що студентка померла від здавлення живота та грудної клітки деталями дивана. Здається, що на такий вчинок - засунути дівчину в диван - здатен тільки божевільний. Виявляється, ні. Адже психіатрична експертиза визнала Романа осудним. Коли хлопець усвідомив, що дівчина мертва, втік з Рівного, залишивши тіло у дивані.

А тим часом у неділю вранці повернувся додому співмешканець Романа. Звісно, він і не здогадувався, що за «скарб» знаходиться в їхній квартирі. Нічого не підозрюючи, увечері хлопець ліг спати на той диван, в якому лежала мертва дівчина, а наступного дня пішов на роботу.

Тіло студентки, яке більше доби лежало в дивані, виявила мати вбивці, прийшовши провідати сина. Вона, до речі, працює у міліції.

У той час Роман мчав у Прилуки Чернівецької області, щоб уникнути правосуддя. Винайняв там кімнату і влаштувався на роботу охоронцем. Він уникав людних місць, адже здогадувався, що його розшукує міліція.

У серпні Роман повернувся в Рівне. Прийшов додому, опустивши голову. Не витримав: знав, що все життя не зможе переховуватися. Мати, подивившись в очі синові, викликала міліцію. На відтворенні подій хлопець поводився спокійно...

До речі, 22-річний Роман до вчинення звірячого вбивства працював в одній з рівненських фірм, яка займалася налагодженням Інтернету. Мав середню технічну освіту. Раніше не судимий. Друзі його характеризують, як «нормального» хлопця, щоправда, казали, що часом був трохи норовливим.

10.11.2005Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 10.11.2005p. 
На головну сторінку