Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №320 від 29.11.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#N-км від Ольги Ярош

Печі в школі

У селі Кисаричі найвіддаленішого від обласного центру Рокитнівського району наступного року, очевидно, таки добудують нову школу. План будівництва розробили та затвердили ще п’ятнадцять років тому. Однак за роки незалежності шкільний об’єкт поріс мохом, тобто став довгобудом. І вчаться школярі в старих, ще запольських хатах, які в холодну пору опалюються дровами в грубках.

Cатанисти в Зарічному

“Хлопці й дівчата, не ходіть ніде, коли споночіє, бо в нас завелися сатанисти”, - приблизно так застерігають батьки студентів, які на вихідні приїжджають по харчі додому, у смт Зарічне. Ще наприкінці літа в лісі на околиці селища біля кладовища зарічненці не раз натикалися на розвішані по деревах коров’ячі черепи та чорні стрічки. Кажуть, викликали й міліцію, а та, обстеживши територію, резюмувала, що це “не по їхній часті”. Найбільше бояться ті, хто через ліс добирається до районної лікарні.

І хто дозволив кіоски на зупинках?

Щоб сісти в задрипаний від негоди транспорт, люди стоять на незатишних зупинках, метраж яких неухильно скорочується через встановлені металеві кіоски з тютюновою отрутою, схожі на трансформаторні будки. Як, наприклад, на вулиці Відінській, напроти обласної друкарні. Там до будки з цигарками притулили ще прямокутник із соками з розчепіреними дверима. Тим часом рівняни, що бували в Молдові, розповідають, що в цій маленькій країні не те що кіосків із цигарками на зупинках немає, а й реклама тютюну повсюдно заборонена.

29.11.2007



Рівне-Ракурс №10 від 29.11.2007p. 
На головну сторінку