Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №320 від 29.11.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Побори

Податківців підозрюють у вимаганні хабара

Податківців підозрюють у вимаганні хабара

Підприємець передав працівникам податкової міліції 50 тисяч гривень?

Минулого четверга прокуратура Рівненської області за матеріалами управління СБУ в області порушила кримінальну справу щодо групи працівників управління податкової міліції ДПА в Рівненській області.

За повідомленням прес-секретаря прокурора області Людмили СУРЖУК, працівники податкової міліції вимагали та отримали від приватного підприємця хабар у сумі 50 тисяч гривень.

На офіційному сайті Генеральної прокуратури України з’явилася інформація про порушення кримінальної справи щодо окремих службових осіб ДПА в Рівненській області за статтею 368 частина 2 КК України (одержання хабара у великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням хабара).

Зокрема, там йдеться про те, що податківці вимагали хабар від приватного підприємця за приховання факту перевезення чоловіком контрабандного вантажу - обладнання для холодильних камер. Мова йшла за винагороду в розмірі 10 тисяч євро.

“Уникаючи загрози затримання належного йому автомобіля з вантажем, підприємець передав працівникам податкової міліції гроші, але в сумі 50 тисяч гривень”, - повідомляє сайт.

У ході проведення слідчо-оперативних заходів злочин викрили, а хабарників затримали.

Нині хід розслідування кримінальної справи перебуває на контролі Генеральної прокуратури України.

Заступник начальника управління податкової міліції ДПА у Рівненській області Віталій ДЗЮБАК з цього приводу зазначив: “Так, щодо працівників податкової міліції порушена кримінальна справа, але зараз коментувати цю ситуацію рано і недоречно, бо триває слідство. Додам лише, що паралельно розпочалося внутрішнє службове розслідування щодо цієї ситуації”.

До речі

Інформацію про випадки корупції в органах податкової служби повідомляйте за “телефоном довіри”: (0362) 22-67-45. Конфіденційність гарантується.

29.11.2007Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 29.11.2007p. 
На головну сторінку