Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №321 від 06.12.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Місто і люди

Євгеній ДЕНИСЮК: “Розквіт держави визначають маленькі міста”

Євгеній ДЕНИСЮК: “Розквіт держави визначають маленькі міста”

Розвиток інфраструктури будь-якого міста залежить від злагодженої роботи усіх його ланок. Це доводить досвід успішної роботи органів самоврядування Костополя. А хто, як не голова міської ради Євгеній ДЕНИСЮК, обраний третій раз поспіль на цю посаду, розуміє труднощі на шляху до розбудови міста європейського типу.

dvd nec

мониторы nec

Міський голова Костополя Євгеній ДЕНИСЮК:

- У День місцевого самоврядування, звичайно, хочеться підсумувати проблеми, які лишились невирішеними, і, безперечно, досягнення. Чого лише варте щорічне надходження до державного бюджету ста мільйонів гривень.

Значна кількість проблем місцевого самоврядування втратили свою гостроту, якщо держава почне більш ретельно аналізувати розвиток інфраструктури маленьких міст. Бюджет країни повинен формуватися знизу, а не навпаки. Адже що таке 7 мільйонів гривень з державного бюджету порівняно з надходженнями з Костополя.

Але, незважаючи на умови, в яких працює місто, ми намагаємося гарантувати місцевій громаді відповідний рівень життя. І, якби мешканці не були задоволені моєю роботою, то не обрали б мене керівником міста третій раз поспіль. Таку високу довіру до себе я намагаюсь виправдати кожним днем своєї наполегливої праці.

Всі наші комунальні служби працюють як один злагоджений механізм. Кожного дня проводяться оперативні наради з керівниками основних структурних підрозділів. Питань, які неможливо вирішити, для нас не існує. Ризиковані рішення завжди виправдовуються. Найкращий приклад цьому - взятий на баланс міста кілька років тому житловий фонд підприємств-банкрутів, що на сьогодні ефективно працюють. Рівень виробництва в місті зріс у багато разів, надходження до міського бюджету також зросли, а отже, з’явилися кошти, які можна направити на вирішення нагальних комунальних питань.

Чутки про мій перехід на нову посаду в іншу структуру абсолютно безпідставні. Я закоханий в місто, в якому народився, навчався, живу. Я працюю, хочу працювати і буду працювати. Адже запас планів, перспективних рішень і нових проектів - робота не одного дня.

В День місцевого самоврядування звертаюся до представників різних політичних сил із побажанням не створювати конфліктних ситуацій, а працювати на благо міста, нашого району, області й Української держави. Адже на таких містах, як наше, і тримається Україна.

Директор КП “Костопількомуненергія” Юрій СТАХНЮК:

- Щоб забезпечити жителів міста теплом, основним завданням сьогодення є реконструкція теплових мереж та мереж теплопостачання. За допомогою міської ради та державних інвестицій підприємство працює над впровадженням трьох проектів, загальною вартістю близько восьми мільйонів гривень. Це реконструкція кілометра теплової мережі із заміною ізоляції на поліуретанову, децентралізація системи теплопостачання, яка включає в себе будівництво блочних котелень. Зменшення витрат на електроенергію та газ дозволить більш економно використовувати тепло, а також не збільшувати тарифи для населення, - адже борг споживачів перед нашим підприємством і так складає 1,5 мільйона гривень.

Директор Костопільського БЖКП Олександр АНДРОЩУК:

- Серйозних проблем, пов’язаних зі сферою житлово-комунального господарства, у місті немає. Наразі триває підключення житлових будинків до міні-котелень, а за рахунок державних асигнувань проводиться капітальний ремонт покрівель із переходом від рубероїдних до шатрових та заміна внутрішньобудинкових мереж. Вже з наступного року розпочнеться капітальний ремонт із переоснащенням покрівель та утепленням будинків.

Директор Костопільського будинкоуправління Євген МИКИТЮК:

- Наша установа займається обслуговуванням житлового фонду та громади міста, а також заводами-банкрутами. Наразі обслуговуємо більше 90 будинків. Сьогоднішні проблеми є загальноукраїнськими - основна забудова була створена ще в 60-ті роки, фонд зношений і потребує капітального ремонту. Тільки завдяки розумінню міського голови та депутатам міськради з бюджету виділяються кошти на ліквідацію та відновлення житлових фондів.

У перспективі - ремонт будинків по вул. Рівненська, 1 та 1А. На це ми розраховуємо отримати державні субвенції та п’ять відсотків з місцевого бюджету. В планах на майбутнє - зробити Костопіль містом-казкою, щоб кожна фасадна частина будинків майоріла яскравими кольорами і милувала око його жителів.

Директор ТзОВ “Хмизи-сервіс” Василь ДЕМЧУК:

- Наше підприємство було створено в червні поточного року на базі комунальної власності міста і частини Костопільського заводу скловиробів. Основне завдання - водопостачання та водовідведення окремого району міста. За цей час нам вдалося запустити в роботу установку зі знезараження питної води, на часі - запуск станції очистки води від заліза. Проводиться реконструкція очисних споруд частини мережі, яка тривалий час знаходилася у непридатному для використання стані. Окрім цього, розробляються нові тарифи на водопостачання та користування, які будуть введені на початку 2008 року.

В.о. директора КП “Костопількомунсервіс” Віктор КОРОТЧУК:

- Цьогоріч нам вдалося провести реконструкцію більшості міських доріг, прокласти 4 кілометри нових доріг, в тому числі по вулиці Стуса. Така кількість прокладених доріг стала можлива завдяки тому, що вартість асфальту на підприємстві становить 70 гривень за метр квадратний, коли його базова ціна скрізь складає 150 гривень. Крім того, були встановлені тротуари та нові дорожні знаки, проведено асфальтування. За рахунок міського бюджету до кінця року плануємо завершити освітлення основних вулиць міста. Проблема, з якою стикаємося сьогодні - це культура костопільчан, які не дбають про чистоту вулиць і розкидають сміття. Аби запобігти цьому, в місті планується своєрідний експеримент, для проведення якого будуть встановлені пластикові баки. Сподіваємося на позитивний результат.

Директор КП “Костопільводоканал” Василь ГЛУХОЦЬКИЙ:

- Оскільки водогінні мережі в Костополі працюють понад 30 років, значно зросла їх аварійність. І вже з наступного року за рахунок інвестицій, коштів з міської ради та державних асигнувань почнуться роботи з їхньої заміни. На сьогодні вже розроблені основні напрямки роботи підприємства на наступний рік: каналізація і водопостачання. Наразі підготовлена кошторисна документація з ремонту очисних споруд із застосуванням передових технологій, розробляється проектно-кошторисна документація з реконструкції системи водопостачання міста. Це включає встановлення сучасних фільтрів із очистки води, заміну технологічного обладнання. В деяких містах проводиться заміна мережі методом санації, але для нашого міста це неефективно, оскільки більш економічно вигідно проводити заміну водопровідної мережі частинами.

06.12.2007Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 06.12.2007p. 
На головну сторінку