Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №321 від 06.12.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Кіна не буде

“Хостел-2” спонукає до насильства?

“Хостел-2” спонукає до насильства?

Прокуратура Рівного порушила кримінальну справу через демонстрацію фільму жахів у кінопалаці “Україна”

Три дівчини-студентки, подорожуючи Європою, вирішили на деякий час затриматися у словацькому місті Братислава. Не відаючи того, вони потрапляють у царство м’яса і крові. Адже один із тутешніх готелів, де зупиняються наші героїні, таїть жахливу таємницю про підпільну організацію, яка займається катуваннями й убивствами. Чи зуміють дівчата вибратися з цього кривавого пекла живими?..

косметология

Хороше запитання… Дивишся і завмираєш - то від страху, то від відрази, то від широкого діапазону винахідливості режисера Квентіна Тарантіно. Мимоволі задумуєшся - чи є межа людської жорстокості?

У фільмі безжально катують людей. Багаті та сильні світу цього платять великі гроші, аби познущатися над собі подібними.

Відрізані голови, якими потім грають у футбол; розтрощений череп дівчини; роздертий труп вбивці-невдахи… Канібалізм та звірства. Ось він - жах, від якого холоне кров! Дівчата-студентки, потрапивши у Словаччину, навіть не підозрюють, що їх життя вже продані на аукціоні багатих психопатів, які люблять купатися в страху і крові своїх жертв. Вечірка для двох дівчат виявилася останньою. Вижила лише одна…

Є дозвіл - є кіно

Ось така коротка фабула американського фільму жахів “Хостел-2”, який нещодавно демонстрували у Рівному в кінопалаці “Україна”. Однак працівники прокуратури м. Рівне з’ясували, що свого часу Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі заборонила демонстрацію першої частини цього фільму. Згодом експерти цієї ж комісії встановили, що і “Хостел-2” пропагує культ насильства і жорстокості. А тому, на їх думку, фільм не рекомендовано до показу на території України. У міській прокуратурі було порушено кримінальну справу за фактом показу фільму.

Що цікаво, Міністерство культури і туризму України, державна служба кінематографії дали дозвіл на демонстрацію цього фільму. Він транслювався у кінотеатрах всіх областей України. І лише в Рівному правоохоронці звернули увагу на розбіжність у висновках державних структур, які дають дозвіл на демонстрацію в Україні кінопродукції. Можливо, це пов’язано зі скандальним аматорським відео “Рівненські придурки”, яке теж носить аморальний характер.

Зла й так вистачає в цьому світі!

Директор кінопалацу “Україна” Сергій ДЕМ’ЯНКОВ продемонстрував журналісту “РР” офіційний дозвіл на показ “Хостела-2”. Сумнівно, що без відповідних документів хтось наважився б транслювати подібне кіно.

До речі, переважна кількість опитаної рівненської молоді, яка переглядала стрічку “Хостел-2”, зійшлись на тому, що таке кіно не можна “виставляти” на загал. А краще - зовсім заборонити випускати такого роду фільми. Адже зла та жорстокості й так вистачає у нашому грішному світі - варто, для прикладу, прочитати тижневу кримінальну хроніку.

06.12.2007Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 06.12.2007p. 
На головну сторінку