Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №321 від 06.12.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Нове - забуте старе?

Велика революція гардеробу - розбираємо завали в шафі

Велика революція гардеробу - розбираємо завали в шафі

“Носити нічого, складати нікуди, часто купувати нове не дозволяють фінанси” - приблизно так ми думаємо перед виходом на роботу. “От коли б були гроші, то можна було б гарно й модно одягатися!”

Як показує життєвий досвід, навіть придбання модного відділу не врятує від щоденних сумнівів. Як відомо, нове - це добре забуте старе, тож поки що зачекаємо з магазинами, і наведемо лад у речах, які вже маємо. Адже так хочеться, щоб у шафі все висіло, як у модному бутіку! Врешті, коли копирсання у власному одязі стає нестерпним, настає час упорядкувати гардероб.

Якщо прибрати у шафі раніше означало просто скласти речі, то цього разу ми будемо діяти інакше, а саме - позбудемося одягу, який нас зовсім не прикрашає, а лише займає місце.

Тактика і стратегія

Починати “перетрушувати” гардероб краще у вихідний день, коли ви нікуди не поспішаєте. Отже, робимо наступні кроки:

Крок перший:

Дістаньте абсолютно всі речі з шафи і розкладіть їх на дивані або ліжку.

Крок другий:

Не впевнені у власній силі волі і не можете розпрощатися з непотрібними, але ще хорошими речами? Тоді кличте на поміч подругу, яка, якщо треба, буде силоміць відбирати у вас весь мотлох і складати його в сміттєві пакети. А позбутися варто одягу, який підходить під такі категорії:

“Не той розмір”. Не чекайте, доки схуднете чи, навпаки, наберете вагу. Віддайте такі речі тим, кому вони підходять. Робіть з “безрозмірними” речами що завгодно, тільки не складайте про запас - ми постійно змінюємося і наші смаки також змінюються. Речі потрібно не зберігати, а активно носити, змінюючи свій образ для того, щоб подобатися, перш за все, самій собі.

“Як давно це було”. Купити - купили, але жодного разу не надягли - таке трапляється з кожною з нас. Але річ - в хорошому стані і віддавати її не хочеться. Замисліться - а чому саме ви її не носите? Можливо, немає приводу для такої нарядної сукні чи при покупці на вас тиснули занадто активні продавці, а цей колір ніколи вам не подобався? Проведіть експеримент і одягніть забуту річ, і, можливо, ви подивитеся не неї іншими очима. Також приміряйте її з тим, з чим ви раніше її не поєднували. Якщо ж і це не допомогло - сміливо віддавайте, як морально застарілу.

“А це що?”. Чи то піджак при прасуванні дивовижним чином змінив свій колір, чи то тканина - неякісна... Одним словом, реанімації не підлягає, тому викидаємо без жалю.

Крок третій:

Не зберігайте разом одяг різних сезонів, щоб не ускладнювати собі вибір, порпаючись у шафі та перебираючи літні футболки в грудні. Всі літні речі складіть у пакети і відкладіть на антресолі до весни, а основне місце у шафі звільніть для сезонного одягу.

Крок четвертий:

Тепер, коли ви позбулися непотрібного одягу, розвісьте речі за принципом: брюки до брюк, спідниці - до спідниць. Так ви зможете визначити, чого саме не вистачає в гардеробі і докупити те, що потрібно. Три однакові чорні спідниці не такі помітні, коли вони висять у різних місцях. Може, тепер ви припините скуповувавати однакове.

Крок п’ятий:

Особливу увагу приділіть взуттю, адже на нього наші співрозмовники при знайомстві дивляться в першу чергу. Протріть підошви взуття та розкладіть все у коробки, підписавши їх, щоб у майбутньому зекономити час на пошуки необхідної пари.

Крок шостий:

Запишіть, скільки повних гармонійних комплектів можна скласти з ваших речей. Якщо ви маєте сумніви щодо власного гарного смаку, погортайте модні журнали і оберіть моделі, які вам подобаються чи орієнтуйтеся на відомих актрис, які мають схожий із вашим тип зовнішності. Тепер, перед тим, як піти до крамниць у пошуках деталей, яких вам не вистачає, обов’язково складіть список, щоб не придбати зайвих, але таких милих речей. І не бійтеся зробити щось нове, адже саме для цього ви і сортуєте одяг у шафі - щоб почати нове модне життя.

Отже, приємних вам знахідок!

Народний жарт: “Коли чоловік каже, що йому нічого надягти, це означає, що немає нічого чистого, коли жінка - немає нічого нового”.

Робіть все поетапно, щоб зберегти сили і свіжу фантазію: дістали одяг та протерли пилюку на полицях - перепочиньте, розклали речі - випийте кави.

06.12.2007



Рівне-Ракурс №10 від 06.12.2007p. 
На головну сторінку