Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №322 від 13.12.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Нешкідливі поради

Корисна вода – структурована

Той, хто кип’ятить воду, чинить неправильно. При кипятінні шкідливі властивості хлору лише посилюються, до того ж він перетворюється на канцерогенну речовину тригалометан.

Мінеральну ж воду в жодному разі не мож-

на використовувати замість питної. Її вживають лише у певних дозах з оздоровчо-лікувальною метою. У великих кількостях вона може заподіяти шкоду.

Як очистити воду природними засобами?

• На 1 л води додайте по 1-2 ч. л. яблучного оцту і меду та 3-5 крапель йоду. Хвороботворні бактерії в такому йодно-кислому середовищі загинуть через кілька хвилин.

• Якщо у воду покласти подрібнений кремінь, вона стане чистою через

3-5 днів.

• Брудна вода, в яку поклали листя червоної горобини, через 3 години стає чистою.

Де взяти структуровану воду?

Найближчою за своєю структурою для людини водою є та, що міститься у фруктах і овочах, переконані київські фахівці Інституту екології людини. Тому їх треба вживати у великих кількостях. А за можливості ще й пити свіжовичавлені соки.

Такою само фізіологічно близькою людині є й тала вода. Головне - не лінуватися її приготувати. Воду нагріти майже до окропу (доки не з’являться білі бульбашки, які піднімаються з дна), але до кипіння не доводити. Потім швидко охолодити, поставивши ємність у миску з холодною водою або під струмінь холодної води. Після охолодження вода набуває характеристик структурованої води. Але посилити її лікувальні властивості можна заморожуванням. Для цього охолоджену воду налити у пляшку чи іншу ємність і поставити в морозилку. Взимку можна посуд з водою поставити на балкон. Після повного замерзання води розморожуйте її за кімнатної температури. Але не повністю. Останній шматок льоду - серединку - викиньте, бо саме там накопичуються всі шкідливі речовини. Тоді отримаєте чудовий оздоровчий продукт, завдяки якому гірські довгожителі до глибокої старості почуваються сильними й бадьорими.

Ефект талої води можна посилити, додавши до неї солі (краще морської або кам’яної) та оцту: по одній чайній ложці на 500 мл води.Якщо цей розчин втирати у поверхню всього тіла, клітини організму насичуватимуться дуже потрібним їм фізіологічним розчином. За доволі короткий термін людина позбудеться серцевого та головного болю, варикозного розширення вен, радикуліту, шкірних та багатьох інших проблем, а ще відчує потужний омолоджувальний ефект.

13.12.2007Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 13.12.2007p. 
На головну сторінку