Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №322 від 13.12.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Свято наближається…

І нехай він запам’ятається вам на все життя!!!

І нехай він запам’ятається вам на все життя!!!

Журналісти “Рівне-Ракурсу” дізнавалися, як незабутньо зустріти Новий 2008 рік

Днями в нашій редакції виникла дискусія - як і де ми зустрінемо Новий рік? Хтось наполягав на лазні, інші пропонували - “в ліс, в ліс, - на шашлики!”. Дехто був не проти посидіти в кафе чи барі. Інші “голосували” за “домашню” обстановку - себто, зустріти Новий рік у редакції. Як же відсвяткувати Новий рік найкраще? Про це дізнавалися журналісти “Рівне-Ракурсу”.

pentium процессор

Новий рік стрічаймо вдома

Новий рік годиться зустріти хоча б в одній новій речі - тоді протягом усього року у вас буде багато обновок. Дайте волю вашій фантазії. Чому б не одягти карнавальний костюм і не приготувати для гостей маски, віяла, мішуру? Можна оголосити, що в цю ніч усі мають бути одягнені в стилі ретро, і попросити гостей прийти в убраннях 20-х або 60-х років минулого століття.

Уникайте “дірок” за столом

Коли усі будуть у зборі, запрошуйте до столу. Новорічний стіл - це, звісно, дуже важливо. Але, не забувайте, що поживна їжа хилить у сон, позбавляє гостей веселощів і легкості. Тому переважати мають всілякі легкі закуски, салати, овочеві суміші. Звісно, будуть і гарячі страви, і фрукти, і пиріг або торт до чаю чи кави.

Аби новорічний стіл залишався гарним усю ніч, а не перші десять хвилин, краще взяти строкату скатертину темних тонів. Не варто залишати свічки за основне джерело освітлення - напівтемрява діє заспокійливо, і гостям захочеться спати.

Якщо хтось захоче піти раніше, приберіть зайві прибори і стільці, а решту гостей розсадіть вільніше. “Дірки” у застіллі психологічно створюють відчуття втрати, порушеного порядку, перерваного ланцюжка комунікації.

Подаруй мені щось на згадку!

Новий рік завжди асоціюється з подарунками під ялинкою, і порушувати традицію не потрібно. Можна розвісити на мотузочці подарунки, а гостям запропонувати із зав’язаними очима зрізати один із них.

Подарунки можна вручати як приз за найелегантнішу сукню, найкрасивіший танець, чудове виконання пісні. Завжди доречно подарувати ялинкові прикраси (адже майже в кожному домі є ялинка!), книги (якщо ви знаєте читацькі смаки друзів), цукерки та шоколад, CD та DVD-диски, засоби для ванної (гель, піна, сіль).

А господиня перевтілюється в... циганку

Чудово, коли є свій тамада, коли ж його немає, ви повинні подбати про те, щоб хтось із гостей заздалегідь приготував новорічні тости.

Танці, ігри, вікторини, конкурси з кумедними призами допоможуть зробити свято незвичним, веселим, пам’ятним.

Господарю або гостю можна попрацювати кіно- чи фотокореспондентом.

Господиня може одягтися в циганський одяг і “наворожити” гостям долю на наступний рік.

З іграми, танцями, веселими витівками час пролетить непомітно. Ранок настає, ніч минає. Усі стомлені. Безсонна ніч бере своє. Перш, ніж попрощатися з гостями, накрийте стіл для раннього сніданку. Це буде сигналом до закінчення свята.

На Новий рік - за кордон!

Новий рік вдома - добре, а за кордоном, мабуть - ще краще! Сьогодні саме час пакувати валізи!

Турагенції сьогодні пропонують кілька традиційних “різдвяних” маршрутів, де ціни на послуги вказують переважно в євро. Наприклад, новорічний тур “Європейські фейєрверки” із зупинками в Амстердамі, Брюсселі та Люксембурзі коштуватиме від 700 євро. Так само коштуватиме “Тур де Франс”, який відкриває епатажний різдвяний Париж.

Новий рік по-австралійськи обійдеться українцям у 5 тисяч у.о. Поїздка у різдвяну Швецію - у 1200 у.о.

Популярними стали Польща та Чехія

А ще фахівці стверджують, що останні два-три роки неабиякими популярними стали Польща та Чехія.

Так, у турагенції “Світ вражень” повідомили, що на даний момент вже заброньовано кілька автобусів до Польщі. Вартість путівки на п’ять днів з оформленням документів, страхуванням та харчуванням становить 150 євро. Для тих, хто хоче зустріти новорічно-різдвяні свята вдома, є можливість поїхати за кордон 10 січня.

Економніший варіант - відпочинок у Карпатах. Проживання в окремих будиночках, розважальна програма, триразове харчування коштуватиме 750 гривень. Існує також пропозиція для організованих груп чи студентів. Це не VIP-апартаменти, але умови нормальні - 250 гривень з особи.

Турагенція “Флайдер” надає можливість поїхати до Чехії та Угорщини. За подорож до столиці Чехії з 29 грудня по 4 січня з оформленням візи та страхуванням вартує 295 євро. При бажанні відвідати міста Прагу та Карлові Вари тут пропонують ще один варіант, який коштує 235 євро та 200 гривень для оформлення необхідних документів. Подорож до Угорщини з 29 грудня по 4 січня обійдеться дешевше - 170 євро та 200 гривень.

А нам і в Україні добре!

Що цікаво, в Україні найпопулярніші місця новорічного відпочинку так і лишаються - Карпати, Львів, Кам’янець-Подільський. За національну подорож доведеться викласти щонайменше 100 у.о.

А з різдвяними канікулами як?

Різдвяні вихідні триватимуть з 29 грудня по 8 січня.

Кабмін затвердив розпорядження “Про перенесення робочих днів у 2008 році”: з середи 2 січня на суботу 12 січня, з четверга 3 січня на суботу 26 січня, і з п’ятниці 4 січня на суботу 9 лютого.

Нагадаємо, що 5 і 6 січня 2008 року, відповідно, вихідні - субота і неділя, 7 січня - Різдво.

Напишу Діду Морозу листа!

Напередодні Нового Року дітки пишуть листи Діду Морозу - це вже стало гарною традицією! А потім, підписуючи конверт “Діду Морозу”, кидають їх у поштову скриньку. Що ж роблять поштарі з такими листами???

Працівники Рівненської дирекції Українського державного підприємства поштового зв’язку “Укрпошта” розповіли, що минулого року вони отримали до п’ятдесяти листів, адресованих “Діду Морозу”. Всі ці листи відправили до Києва у редакцію дитячого журналу “Пізнайко”. Цього року така ж доля чекає на “казкові листи” маленьких мешканців області.

Нещодавно виявилося, ми маємо свого українського Санта-Клауса! Його ім’я - Микола СОКОЛЮК. Чоловік із прикарпатського міста Косів взяв на себе ініціативу приносити на різдвяні свята діткам радість. Мешкає казкар біля гори Клефо на Івано-Франківщині, у Національному природному парку “Гуцульщина”. Отримуючи листи, відповідає на них гарними побажаннями, які переносить на гарні кольорові листівки.

Новорічні костюми для дітей

У що вдягнути дитину на новорічний ранок? Які костюми сьогодні найактуальніші, наймодніші, найоригінальніші? Проаналізуймо разом.

Традиційними карнавальними новорічними костюмами, які не виходять із моди, лишаються - Сніжинка, Принцеса, Мальвіна, Нічка, Червона Шапочка, Буратіно, Мушкетер.

Цьогоріч популярним буде також костюм Мишки, - адже наближається рік Щура. До ряду “вічних” костюмів потрапляють - Зайчик, Ведмедик, Лисичка, Півник, Вовк. Цікавими для дітей та дорослих будуть карнавальні костюми Пірата, Циганки, Східної красуні, Русалки.

Серед сучасних маскарадних костюмів нині популярні вбрання - Гаррі Поттера, Людини-Павука, Шрека, Барбі, навіяні нам із Заходу.

У магазині чи на ринку за новорічне вбрання доведеться викласти від 150 до 300 гривень. Є ще прокат костюмів, де за 50-100 гривень можна дотепно одягнутися на кілька годин.

А що робити дорослим? Вони теж хочуть інколи, як діти, звернутися до Діда з білою бородою і попросити подарунок! Будь ласка: зайдіть на http://xmas-wish.com/cisepo.html і напишіть своє найпотаємніше бажання, і побачите, що з цього вийде!:)

Дідусе Морозе, відгукнися!

А куди, власне, писати листи казковому та доброму Діду Морозу? Є кілька адрес.

Україна: вул. Дружби, м.Косів, Івано-Франківська обл., 78600, Діду Морозу.

Росія: г. Великий Устюг, Вологодская обл., РФ, 162390, Деду Морозу

Америка: Santa Claus Main Post Office, Santa’s Workshop Village, 96930 Arctik Circle.

Де, як, з ким святкуватимуть Новий рік відомі рівняни?

Валерій БОГУЦЬКИЙ, депутат обласної ради, фракція БЮТ:

- Вдома рідко зустрічаю Новий рік - переважно з друзями в лісі, ресторані, клубі тощо. Дуже люблю це свято. Завжди з нетерпінням його чекаю.

Олександр КУПЧИНСЬКИЙ, директор арт-кав’ярні “Сальвадор Далі”, фотохудожник:

- Зустріну Новий рік у колі сім’ї. Раніше мандрував у інші країни. Найбільше запам’яталася новорічна вечірка на Василівському острові, що знаходиться на річці Нева неподалік Санкт-Петербурга (святкування там відбувається щороку). Вогнище, шампанське, пісні, фейєрверки, атмосфера свята - незабутні враження.

Андрій ГРЕЩУК, директор Рівненського міського центру зайнятості:

- Я зазвичай зустрічаю Новий рік вдома. У переддень Нового року - зі студентськими друзями. На вечірці ми одягаємося в маскарадні костюми, організовуємо розіграші, конкурси. Я, наприклад, минулого року на новорічному маскараді був Червоною Шапочкою, моя колега - Дідом Морозом. Ким будемо на цей раз - ще не придумали.

Начальник ВГІРФО УМВСУ в Рівненській області Лілія ДРАПЧИНСЬКА:

- Святкую традиційно - з родиною та друзями. Ми живемо в приватному секторі, тому друзі та знайомі приїжджають до нас. Готуємо всілякі сюрпризи, подарунки. Минулого року мене найбільше вразив подарунок чоловіка. Він завжди відчуває, що я хочу - майстер влаштовувати приємні сюрпризи…

13.12.2007Підготували Ольга ДОЛЯ та Леся КУРУЦ



Рівне-Ракурс №10 від 13.12.2007p. 
На головну сторінку