Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №322 від 13.12.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Скелелазіння

Юні спортсмени змагалися між собою у майстерності

Юні спортсмени змагалися між собою у майстерності

Відкритий Кубок Рівного зі скелелазіння (на швидкість) серед школярів нашої області відбувся 8 грудня. Змагання проводилися в приміщенні НВК “Школа-ліцей” №2 на спеціально обладнаному стенді. Учасниками Кубку були як юні вихованці скелелазної секції, так і школярі, які займаються у туристичних гуртках. Це дитяче спортивне свято не змогло б відбутися без підтримки управління освіти і управління у справах сім’ї, молоді та спорту Рівненського міськвиконкому; спонсорів - ТМ “Олександрійська” та магазину туристичного спорядження “Печерка”; спортсменів рівненської секції зі скелелазіння, які є ініціаторами, суддями і головними організаторами Кубку.

До спортивного залу НВК “Школа-ліцей” №2 вже з самого ранку прибули юні спортсмени, кожен з яких, дивлячись на незвичайну споруду - скелелазний стенд, із нетерпінням чекав початку змагань. Саме на цих дітей та підлітків покладається надія як на майбутніх професійних скелелазів і туристів, що можуть порадувати нас перемогами на Всеукраїнському рівні. Вони є вихованцями тренерів Тетяни Сай (керівника кількох туристичних гуртків) і Олега Шматова (тренера скелелазної секції).

Школярі повинні були якомога швидше досягти фінішу вертикальної траси, довжиною близько шести метрів. Загалом, у змаганнях взяли участь 21 хлопець і 13 дівчат, учні від шостого по одинадцятий клас. Більш наполегливими і стійкими виявилися дівчата. Хоча у спритності сильнішими були хлопці.

В основному етапі визначилося десять фіналістів - явних лідерів змагань.

Спорядження для Кубку були надані спонсором - магазином “Печерка”. Тонус та втамування спраги присутніх на змаганні контролювала смачна вода від торгової марки “Олександрійська”.

Фінал показав, що майстерність приходить із досвідом, оскільки цієї стадії досягли лише найбільш треновані скелелази-юніори, що були учасниками ще й минулорічних змагань. Усі вони є активними представниками туристичних гуртків і скелелазної секції. Отож, переможцями Відкритого Кубку Рівного зі скелелазіння (на швидкість) серед школярів стали: Анастасія Сай (м. Здолбунів) і Микола Заєць (м. Рівне). Переможці і призери отримали цінні нагороди.

Зважаючи на проведені змагання, хотілося б бачити на майбутніх турнірах на єдиному у Рівненській області скелелазному стенді значно більшу кількість учасників, і щоб до цього динамічного виду спорту залучалося все більше дітей та молоді, оскільки він є доступним для всіх, незалежно від віку і статі. Рівненська секція зі скелелазіння готова прийняти усіх бажаючих для тренування.

А 15-го та 16-го грудня 2007 року у цьому ж приміщенні відбудеться Відкритий Кубок м. Рівного зі скелелазіння (болдерінг) серед дорослих спортсменів Рівненщини і ще кількох областей України. Фестиваль запрошує вас споглядати це унікальне дійство.

13.12.2007Ольга Ящук



Рівне-Ракурс №10 від 13.12.2007p. 
На головну сторінку