Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №323 від 20.12.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Влада

Неналежне виконання обов’язків чи політична “чистка”?

За поданням голови Рівненської облдержадміністрації трьох голів райдержадміністрацій звільнено розпорядженням Президента України Віктора Ющенка. Двох з них - з формулюванням: “За неналежне виконання службових обов’язків”.

Посади втратили голови райдержадміністрацій: Здолбунівської - Світлана Ніколіна, Рокитнівської - Анатолій Боровець, Костопільської - Олександр Садикін (щодо нього, до речі, не було вказано причину звільнення). Після підсумкової колегії облдержадміністрації за результатами роботи за дев’ять місяців до очільників з’явилися претензії щодо показників соціально-економічного розвитку відповідних районів. Хоча дехто з керівників каже, що їх звільнення мають політичне підгрунтя.

Наприклад, Світлана НІКОЛІНА, представник УНП, заявила: “Рішення Президента я пояснюю некоректними висновками голови облдержадміністрації. Адже Здолбунівський район далеко не аутсайдер області за показниками соціально-економічного розвитку. Мені відверто сказано, що моє звільнення ніяк з ними не пов’язане. Звісно, тут грає політична складова, бо мого звільнення добивалися ще з дня призначення, особливо член НУНС Любомир Кінах, який, вважаю, і займе мою посаду. Я не збираюся йти з політичної арени і буду працювати в іншому напрямі”.

Цікаво, з чим пов’язане звільнення з посади Анатолія БОРОВЦЯ, який представляє “Нашу Україну”? “Я можу зазначити лише одне: Рокитнівський район наростив великий потенціал, і по області входить в десятку кращих. Займає навіть десь 5-6 місце. Я не думаю, що справа в показниках розвитку району”, - зауважив він кореспонденту РР.

А от соціаліст Олександр САДИКІН розповів, що це було його власне волевиявлення. “З таким проханням до вищого керівництва я звертався ще півроку тому. Не від мене залежить, хто займе моє місце, але, вважаю, це буде гідна цієї посади людина”, - повідомив пан Садикін.

20.12.2007Юліана ТЕТ



Рівне-Ракурс №10 від 20.12.2007p. 
На головну сторінку