Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №323 від 20.12.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Оце так!

Не бачити Семаніву посади головлікаря, як своїх вух?

На останній сесії Рівненської облради депутати за приписом прокуратури мали остаточно затвердити Мирослава Семаніва на посаді головного лікаря Рівненської обласної клінічної лікарні. Очевидно, що Семанів та його побратими з УНП не мали в цьому ніяких сумнівів, - адже є рішення Рівненського районного суду про поновлення. Але не так сталося, як гадалося.

До численних суперечок та гострих висловлювань депутатів призвела заява голови облдержадміністрації Віктора Матчука про те, що буквально за день до сесії він отримав листа з Верховного Суду України, де мовиться про призупинення рішення районного суду до завершення касаційного процесу. Ця звістка, до слова, вибила з колії представників фракції УНП, не кажучи вже про самого екс-головлікаря. Василь Червоній заявив навіть, що не впевнений, чи такий лист дійсно існує “з мокрою печаткою”. Для того, щоб з’ясувати ситуацію, була оголошена перерва, під час якої депутатам надали копії листа. “Документ “з мокрою печаткою” лежить в канцелярії і нести його сюди ніхто не буде”, - зазначив Віктор Матчук.

Цікаво, що про лист Верховного Суду не відомо було й прокуратурі. Заступник прокурора Володимир Мойсеєць вчасно зорієнтувався в ситуації, зазначивши, що прокуратура в такому разі знімає свій припис.

Мирослав Семанів довго радився з Василем Червонієм і так прокоментував події, що розгорнулися: “Я розглядаю це як звичайне виживання представників УНП з керівних посад. Колись нас переслідували комуністи і КДБісти, а тепер... Це звільнення - тільки з політичних причин. В медичній площині, я впевнений, ніяких претензій до мене не може бути. Правда переможе. Це довів Рівненський районний суд, на якого не змогли вплинути усілякі Матчуки. Ми подали заперечення на касаційну скаргу адміністрації, і з моїм адвокатом Іваном Смачилом добиватимемося справедливості”. За його словами, доки немає рішення суду, він продовжуватиме ходити на роботу.

20.12.2007Юліана ТЕТ



Рівне-Ракурс №10 від 20.12.2007p. 
На головну сторінку