Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №323 від 20.12.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#На часі

Хочу працювати і добре заробляти

Рівному потрібні нові підходи до подолання безробіття - такого висновку дійшли на останньому засіданні міськвиконкому. Були навіть затверджені завдання підприємствам, організаціям та установам усіх форм власності і господарювання з бронювання робочих місць для працевлаштування в 2008 році соціально незахищених безробітних громадян .

Відповідно до цього, відбуватиметься щоквартальний графік працевлаштування громадян на броньовані місця. Якщо ж підприємства будуть відмовлятися брати на роботу соціально незахищених рівнян у межах встановленої квоти, то сплачуватимуть за це штраф - чотири мінімальні зарплати за кожну відмову.

За словами фахівців обласного центру зайнятості, дисбаланс у вакансіях на місцевому рівні пов’язаний, у першу чергу, з високими показниками молодіжного безробіття. Щороку понад 600 молодих людей не знаходять застосування своїм знанням після отримання диплому. У місті залишається потреба у кваліфікованих робітничих кадрах: електрогазозварниках, столярах, токарях, швачках. Однією з причин такої нестачі є невідповідність напрямів та обсягів професійного навчання молоді потребам сучасного ринку праці.

За словами директора міського центру зайнятості Андрія ГРЕЩУКА, дисбаланс сучасного ринку праці пов’язаний із тим, що з одного боку відчутною стає проблема кваліфікованих кадрів, а з іншого - актуальною стає потреба в хорошій і добре оплачуваній роботі.

20.12.2007Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 20.12.2007p. 
На головну сторінку