Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №324 від 27.12.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Акція

Мають право на життя

Минулого четверга одна зі страхових компаній Рівного спільно з керівництвом Рівненської обласної дитячої лікарні розпочали нову благодійну акцію “Я хочу жити!”. Її мета - привернути увагу громадськості до проблеми забезпечення реанімації новонароджених дороговартісним медичним обладнанням.

Сьогодні ця проблема постала перед нами вкрай гостро. З кожним роком збільшується кількість недоношених новонароджених дітей з надзвичайно малою вагою. До слова, нині у відділенні реанімації новонароджених Рівненської обласної дитячої лікарні перебуває тринадцять таких дітей. Тоді як апаратів штучної вентиляції легень лише вісім! До того ж, 70 відсотків недоношених дітей, за словами головного лікаря Рівненської обласної дитячої лікарні Віталія Бойка, потребують підключення до таких апаратів. Та ж ситуація з медичним обладнанням виношування недозрілих дітей, так званими інкубаторами, з якими лікарі часто змушені виїжджати в райони і без яких доправити дитинку до обласного центру просто неможливо. “Сучасний інкубатор сьогодні коштує 100 тисяч гривень, - зазначає пан Бойко, - Апарат штучної вентиляції легень - 200 тисяч гривень. Медики таких грошей не мають, а це обладнання дає можливість виношувати недозрілих, недоношених дітей, фактично, дарувати їм життя!”

Першим етапом акції стане розміщення у торгових точках міста скриньок для збору благодійних внесків. Другим - пошуки великих спонсорів та меценатів. Отож, дорогі читачі, не будьте байдужими, відгукніться на заклики дитячих лікарів. Адже як приємно знати, що ти теж береш участь у спасінні ще одного людського життя!

27.12.2007Юліана ТЕТ



Рівне-Ракурс №10 від 27.12.2007p. 
На головну сторінку