Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №324 від 27.12.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Спинися мить, ти - прекрасна!

В’ячеслав Бараш - строгий та послідовний в організації особистого життя та власної справи

В об’єктиві - тисяча доль

Як сьогодні народжується випускний фотоальбом? Як змінилося його обличчя за останні десять років? З яким настроєм варто йти до фотомитця?

Ці та інші питання виникли після того, як днями мені до рук випадково потрапив мамин шкільний випускний фотоальбом. Чорно-білі фотографії, на яких з білих рамочок-кружечків дивилися школярі зі стриманими посмішками - викликали дивне замилування. Взяла для порівняння альбом сестрички, яка в минулому році закінчила школу - н-да! Зовсім інший підхід - глибока образність, легкість, прояв фантазії, сюжетність. “Навіть коли я закінчувала школу, у нас не було таких креативних альбомів!” - подумалося. Сьогодні таке “диво” роблять у студії “Фотосвіт”, що у Рівному, куди я випадково потрапила на фотосесію.

Чимало випускних фотоальбомів “народилося” саме тут, - адже професіонали з “Фотосвіту” створенням шкільних альбомів займаються вже понад десять років. Як-то кажуть - у ході практики вже “набили руку”. А скільки ще таких гарних фотоальбомчиків із усміхненими обличчями з’являться на світ?..

Процес створення випускних фотоальбомів - безперервний та необхідний, як здобуття освіти чи носіння одягу, тим паче, якщо мова йде про якісні, сміливі та креативні випускні фотоальбоми.

Як же створюються випускні фотоальбоми? Це ціла історія, над якою, мабуть, не задумувалися тисячі шановних клієнтів салону. Журналісту “Рівне-Ракурсу” пощастило поспостерігати над цим творчим процесом у салоні. Отож…

Політ фантазії плекається

у серйозному підході до справи

...П’ята година вечора. Заходжу в затишне приміщення фотосалону, яке знаходиться на вулиці Черняка,2 обласного центру (навпроти зупинки “Молокозавод”). Тут мене зустрічає потік бурхливої енергетики: хтось із митців поспішає на фотосесію, хтось уважно слухає колегу, розуміючи його з півслова, з півжесту; жарти переплітаються із серйозністю, тонкий гумор - із професійним сленгом... Правду кажуть, що творчі люди - митці з бурхливою фантазією та нестандартністю мислення!

Керівник салону “Фотосвіт” В’ячеслав БАРАШ якраз координував роботу своїх творчих колег - одинадцятикласниці з рівненської школи №25 прийшли на фотосесію для випускних фотоальбомів.

Пан Бараш був, як завжди, - в своєму репертуарі: енергійний, на власній хвилі, але сконцентрований на роботі, уважний, суворий та послідовний. Викликав у моделей довіру - це видно було з їхніх облич.

Творче кредо фотомитця: ”Строгий та послідовний підхід до якості альбомів та до роботи колег”. Нічого дивного - професіоналізм вимагає серйозного підходу до справи!

Як виявилося, він тут не тільки координує роботу колег, але й перевтілюється у менеджера, фотографа, рекламіста, та ще виконує безліч інших організаторських функцій. Адже, безсумнівно, успішний керівник повинен знати всі тонкощі злагодженої роботи колективу.

Шкільний фотоальбом - історія життя окремого класу

...Школярки під час фотосесії вели себе природно, - адже “сядь-встань-посміхнись-не рухайся” від фотографа не чулося, - як це часто трапляється в процесі аматорського фотографування. Товариські відносини між фотографом та моделями створювали атмосферу невимушеності та довіри. Дівчатка виявили бажання сфотографуватися в напівоберті - будь-ласка! Сидячи на лаві - теж непогано! Хочеш - посміхайся, хочеш - ні. Принцип фотосесії простий: головне - не комплексуй та довіряй фотографу, який зробить все можливе, аби ти на фотознімку вийшов природно та гарно.

У студії панував особливий шарм. Майстер вміло керував процесом фотосесії. Незважаючи на те, що цифрові фотокамери нині є в кожної п’ятої родини, всеодно люди приходять фотографуватися в студію. Адже студійне фото ніяк не зрівняється з аматорським! Люди бажають відчути студійну атмосферу та професійність фотозйомки.

- Якщо порівняти шкільні фотоальбоми, які були років десять тому, то побачимо велику різницю, - продовжує пан В’ячеслав, дістаючи на моє прохання зразки фотоальбомів. - Сьогодні вони, як бачите, більш яскраві. У випускних альбомах змінилися форма, забарвлення та стиль фотознімків. Ми намагаємося сфотографувати випускника так, щоб він виглядав природно, як “у житті”. Аби він лишився в пам’яті однокласників чи однокурсників таким, яким був під час спільних років навчання. Кожний випускний фотоальбом не є “сухим” набором фотографій. Це історія життя окремого класу.

Кожен випускний фотоальбом - неповторний

Задоволені фотосесією школярки подякували фотографу і пішли розглядати свої фотографії на комп’ютері, емоційно коментуючи свої фотознімки. З усього видно - задоволені. В’ячеслав Бараш запросив журналіста у відділ дизайну - найкреативнішого приміщення фотосалону, на стінах якого майорять колажі корпоративних вечірок працівників “Фотосвіту”. Атмосфера кабінету пронизана безмежним почуттям гумору, життєрадісності та дизайнерським креативом.

І саме тут дизайнери створюють з фотознімків суцільну фотокартину майбутнього шкільного фотоальбому. Дизайнер Аня знає, де є доречними на фотознімку квіточка, метелик чи інші картинки, які роблять “живенькими” міжпортретний простір на глянцевому папері.

“Черпаю ідеї в основному зі своїх шкільних спогадів, - розповідає Аня. - Дуже люблю свою роботу, намагаюся вкласти в неї душу. Приємно, коли клієнт, обговорюючи з нами дизайн знімків, повністю віддається нашому смаку і досвіду, і, як наслідок лишається задоволений результатом. Кожний окремий шкільний фотоальбом намагаємося зробити неповторним”.

Що більше посмішок - то краще

У кабінет саме зайшла чорнява симпатична та рухлива панночка. Познайомилися. Її звати Тетяна, вона - менеджер “Фотосвіту”. Завдячуючи цій дівчині, багато людей відкриває для себе чималі можливості фотосалону. Педагог за освітою, як і, власне, майже всі з дружнього, молодого та енергійного колективу студії, вона відразу знаходить спільну мову зі співрозмовником. Каже, що найголовніше для неї - бачити задоволені усмішки учнів та студентів, які отримали на руки дорогоцінний скарб - свій випускний фотоальбом. А також - бажання прийти в студію ще раз і ще…

Віддайтеся фотомитцю!

Наступне моє знайомство у “Фотосвіті” з молодим фотографом салону в картатих штанцях, з довгим русявим волоссям, із сережками у вухах та губі, виявилося повною несподіванкою. Мене вразив як зовнішній вигляд юнака, так і його погляди на життя та мистецтво. 19-річний Олександр розповів, що з’явився у салоні три роки тому. Працівники “Фотосвіту” зуміли розгледіти в юнака справжній талант і не помилилися. У природний талант вдихнули професіоналізм, і тепер Олександр затребуваний на весіллях, конкурсах краси та масових дійствах, що відбуваються в області.

Олександр має тонке відчуття кадру, вміє підловити фотооб’єктивом цікавий життєвий ракурс. “Вдала фотографія залежить великою мірою від настрою людини - і не важливо, - фотогенічна вона чи ні, - говорить Олександр. - Головне - довіряти фотографу. Повірте, він для вас старається “на всі сто”. Ні в якому разі людина не повинна перейматися тим, що під час фотосесії про неї думає фотограф. Він, як правило, намагається увійти у ваш образ та зробити обстановку невимушеною”.

Мова зайшла за аматорське фотографування. Олександр з цього приводу зазначив:

“Сьогодні фотографуванням займається чимало людей. Однак серед них завжди виділялися й виділятимуться професійні фотографи. Все-таки фотографування не є механічним процесом натискання на кнопку апарата, а вмінням вдало зафіксувати мить у потрібному ракурсі. І в аматора, і в професійного фотографа може вийти вдале фото, але в останнього - шансів більше. Адже він - профі своєї справи”.

Життя - це безперервний рух. А фотографи, як чарівники, - вміють зупинити час. Їхнє мистецтво, безсумнівно, вічне та безцінне… Натхнення вам, фотомитці!

27.12.2007Ольга ДОЛЯ


Переглядів: 1023

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14384)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14228)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13884)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13863)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13567)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13510)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (918)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (78)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (77)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (73)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"