Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №324 від 27.12.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Сповідь

“Я й досі вірю в казку!”

Інколи мені здається, що я ще зовсім маленька дівчинка, яка з нетерпінням чекає Нового року. І невідомо, чого більше - свята, подарунків, чи своєї особистої казки. Казку вигадати зовсім не важко, важко повірити в неї, і ще важче чекати. Казка народжується від солодкого аромату мандаринів, від лісового подиху новорічної ялинки, під спалахи новорічних феєрверків.

Насправді Казка завжди живе з нами, просто життя наше перетворилося на шалений перебіг подій, на гонитву за грошима та успіхом, купівлю нових речей та кредитів на авто. Що старшим ти стаєш, то і життя твоє стає все більш прозаїчним та жорстоким. Цинічно посміхаючись, говориш, що дружба і робота - це несумісні речі, що все можна купити, і цінник можна наліпити на будь-що у світі. І весь світ навколо тебе замикається у колі під назвою: дім-робота-дім. А як же твій багатий внутрішній світ, який ще так недавно мріяв про романтику та пригоди? Колись і ти вірив у казки та у шкільному творі на тему “Ким я буду, коли виросту”, відверто виводив - мандрівником (космонавтом, пілотом...). Колись... Колись все здавалося набагато простішим, Планета - меншою, а відстань коротшою. Дерева були вищими, а канікули безкінечними.

Час минає, ми всі стаємо дорослими і, можливо, навіть мудрішими. Вже не чекаємо від життя несподіванок, а від близьких - сюрпризів. І в душу поступово закрадається зневіра, і сіра думка про те, що так ми і пливемо за течією, річкою такого, не завжди щасливого, життя. Ми погоджуємося, що дещо зробили не так, що припустилися помилок, але просто знизуємо плечима, і говоримо: ну то й що? Але, можливо, щось у наших силах виправити?

Я не чарівниця, і тим паче, зовсім не прекрасна фея. Я не вмію робити дива і змінювати світ одним своїм поглядом. Я просто дівчина, яка загубилася в дорослому житті. Я просто ще і досі вірю у казку, а також у диво, і не тільки напередодні Нового року. Я просто хочу заплющити очі, а відкривши їх, побачити життя в рожевих барвах. Я раджу всім повернутися, хоча б на кілька хвилин, у дитинство, пригадати те солодке очікування справжнього Дива, і подарувати своїм близьким та друзям казку. Насправді, казка потрібна всім, - і дошколятам, і підліткам, і другій половинці, і старому другу.

Я просто вірю в те, що якщо в ці новорічні свята ми зробимо комусь приємно, і на вас подивляться сяючі щастям очі, якщо ми подаруємо свою любов світу, то вона обов’язково вернеться до нас вдвічі більшою хвилею. І обов’язково новорічна казка постукає саме у ваші двері.

Справжнього Вам новорічного Дива, в найбільш чарівне та казкове свято нашого життя!

27.12.2007Ваша Снігуронька



Рівне-Ракурс №10 від 27.12.2007p. 
На головну сторінку