Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №324 від 27.12.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Спортивна гордість Рівненщини

Чемпіонки Росії гратимуть за збірну України

Чемпіонки Росії гратимуть за збірну України

Валерія та Наталія Гончарови, екс-волейболістки рівненської “Регіни-Арт” продовжать виступати за національну волейбольну збірну України. Про це кореспонденту “РР” із Москви повідомила одна з сестер - Валерія.

Нагадаємо, що вдалу гру вихованок “Регіни” помітили зарубіжні волейбольні функціонери, і от уже кілька сезонів сестри Гончарови захищають кольори московського “Динамо” - незмінного чемпіона Росії кількох років. А останнім часом медіа ширять чутки про те, що українки отримали російське громадянство і збираються виступати на міжнародній арені саме за збірну нашого північного сусіда. Чи правда це? Ось що розповіла сама Валерія Гончарова:

- Валеріє, останнім часом багато говорять про російське громадянство та майбутні виступи сестер Гончарових за російську збірну. Чи достовірна ця інформація?

- Тут слід розрізняти поняття - громадянство політичне і громадянство волейбольне. Так, ми справді віднедавна є громадянками Російської Федерації. Це полегшує наш процес навчання у Московському державному університеті. До того ж, відтепер ми не є легіонерами у “Динамо”, отже, маємо ще більше шансів постійно грати в основному складі. “Динамо” - чемпіон федерації, команда з європейським іменем і конкуренція за місце в “основі” серйозна. Що ж до волейбольного громадянства, то його ми не змінювали. Не так давно Наталю викликали до лав збірної України на тренувальний збір, після якого вона у складі національної команди брала участь у відбіркових змаганнях до Олімпійських ігор. Турнір проходив у Нідерландах. На жаль, наша збірна у фіналі поступилася господиням-голландкам, які і вибороли єдину путівку на Олімпіаду - 0:3. Хоча у попередньому раунді наша команда зіграла більш, ніж вдало: перемогла збірну Чехії - 3:1, і з однаковим рахунком - 3:0 переграла команди Угорщини та Азербайджану.

- Чи можливо, що Наталія та Валерія Гончарови змінять волейбольне громадянство у майбутньому?

- Якщо чесно, ми навіть не задумувалися над подібними питаннями. Аби змінити волейбольне громадянство, потрібно принаймні два роки не виступати за свою національну збірну. Гадаю, цього не станеться. Зараз ми готуємося до чергових зборів української збірної, що пройдуть у Дубаї.

- Як справи у команді?

- Поки що все чудово. Чемпіонат Росії розпочався не так давно. Ми зіграли усього кілька турів, проте “Динамо”, як і минулого сезону, вже впевнено лідирує. У трьох перших турах команда тричі перемогла. Сподіваємося у цьому сезоні знову виграти чемпіонат.

- Наостанок: де сестри Гончарови зустрічатимуть Новий рік - у Москві чи у Рівному?

- За доброю традицією, щороку на Новорічні свята ми приїжджаємо на Батьківщину, гостюємо в Івано-Франківську та Рівному. Так буде і цього року.

27.12.2007Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 27.12.2007p. 
На головну сторінку