Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №325 від 03.01.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Конкурс

Своїм розумом заробили річну стипендію

Своїм розумом заробили річну стипендію

Дев’ятеро студентів Національного університету водного господарства та природокористування стали переможцями відкритого всеукраїнського конкурсу стипендіальної програми Фонду Віктора Пінчука “Завтра.UA”.

автохимия

Це - Олег Фурманець, Олексій Настевич, Наталія Вострікова, Анна Гіроль, Любов Голота, Ірина Пашкевич, Євгенія Борюшкіна, Ірина Демчук та Олександр Черуха.

“Символічна сама назва програми. Вона закликає сьогодні будувати мости у завтрашній день нашої держави, до її інтеграції у світову систему. Засновники та організатори програми впевнені, що тільки освіта та наука є тими важелями, що допоможуть Україні увійти в число передових країн світу, ” - підкреслив голова піклувальної ради програми “Завтра.UA”, академік НАН України Ярослав Яцків.

Всього за підсумками відбору були визначені 314 переможців - студентів українських вищих навчальних закладів, які протягом 2008 року отримуватимуть стипендію Фонду (минулого року її отримував 201 студент).

Конкурсний відбір, що стартував на початку навчального року, проходив у три етапи - відбір у вищих навчальних закладах, конкурс студентських наукових робіт і оцінка індивідуальних якостей. У конкурсі брали участь студенти третіх-шостих курсів денної форми навчання українських вищих навчальних закладів четвертого рівня акредитації.

До завдань програми входить також надання стипендіатам додаткових можливостей для подальшого особистого розвитку, працевлаштування у перспективних галузях. Головна ж мета програми - сприяти формуванню та зміцненню нового покоління інтелектуальної та ділової еліти із середовища найкращих студентів.

Як зазначили організатори конкурсу, надалі крім студентів до участі в програмі планується залучати аспірантів та молодих учених, яким будуть створені всі умови для отримання освіти і професійного зростання у провідних науково-освітніх центрах України, стажування за кордоном тощо.

03.01.2008Людмила СТУПЧУК



Рівне-Ракурс №10 від 03.01.2008p. 
На головну сторінку