Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №325 від 03.01.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Рішення

Нові суперечки навколо перинатального центру

“Нас обурює те, яким чином планується відбір працівників у перинатальний центр: не згідно з Кодексом законів про працю, а відповідно до думки спеціальної комісії. Про таку комісію ні в одному регіоні Україні ще не чули. Це просто ганьба і приниження медичних працівників…”.

звуковые карты crea

Це лише частина тексту звернення, яке подали обласним депутатам 352 працівники полового будинку №1 перед сесією облради минулої п’ятниці. Вони також протестували проти створення перинатального центру на базі лише акушерського корпусу полового будинку №1 на вулиці Міцкевича, 30. Адже, за словами медиків, вони побоюються, що другий корпус, який знаходиться на вулиці Драгоманова, - продадуть.

Василь Червоній, голова фракції УНП, запевняв депутатів, що вже розробляється проектно-кошторисна документація, щоб виділити компанії “реноме” окремі території на вулиці Драгоманова, в тому числі і під корпусом пологового, для будівництва житлового будинку.

До того ж під час свого виступу на сесії колишній головний лікар обласної клінічної лікарні, УНПіст Мирослав Семанів заявив: “Ми приймаємо передчасне рішення. Невідомо, куди піде та частина коштів, які TACIS має виділити на так зване навчання спеціалістів для перинатального центру. Там вже працюють найкращі медики, яким навчання не потрібне”.

Усі чутки про продаж другого корпусу розвіяв голова постійної комісії з правових питань, гласності, депутатської діяльності, етики та регламенту, депутат від БЮТ Віктор Вдовиченко, який повідомив, що за проектом рішення, яке підготувала фракція БЮТ, до власності територіальних громад області місто передає весь пологовий будинок №1 за юридичною адресою Міцкевича, 30, а не один корпус. Саме це рішення депутати облради і затвердили.

Завдання підготувати статут новоствореного закладу та передбачити видатки на його утримання при формуванні бюджету на 2008 рік поклали на облдержадміністрацію. Питання щодо працевлаштування медиків, як зауважив голова облради Олександр Данильчук, вирішуватиме спеціальна комісія. Хоча, яким чином і коли це відбудеться, - не повідомив.

03.01.2008Юліана ТЕТ



Рівне-Ракурс №10 від 03.01.2008p. 
На головну сторінку