Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №214 від 17.11.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Гряде реорганізація

Житимемо як у республіці?

Унаслідок політреформи після 1 січня 2006 року на обласному рівні планується ввести принцип парламентської республіки. Про це на прес-конференції повідомив керівник Регіональної приймальні Президента України в Рівненській області Михайло БУЗИНАРСЬКИЙ.

За словами Михайла Бузинарського, громада обиратиме депутатів обласної ради, вони, в свою чергу, - голову ради, котрий очолить виконавчий орган та пропонуватиме склад виконкому. У компетенцію виконкому ввійде пропонувати певні рішення у міжсесійний період, а виконуватиме їх управа, де люди працюватимуть на контрактній основі. Така ж схема організації планується й на районному рівні, причому, держадміністрації будуть відсутні.

Щодо виконавчих органів, то, як повідомив Михайло Бузинарський, деякі органи підпорядковуватимуться обласній раді, а інші, такі як суди, прокуратура, СБУ, МНС, міліція, будуть вертикально-інтегровані.

Планується також введення префектури та префекта, який здійснюватиме нагляд за дотриманням свобод та прав громадян, вивчатиме акти органів місцевого самоуправління й, у разі невідповідності законам, може накладати вето та направляти матеріали до адміністративного суду. Префекта призначатиме Президент. Цей орган матиме подібні повноваження, які нині має Регіональна приймальня Президента.

Крім того, обласна рада формуватиме бюджет області й, відповідно до нього, формуватиме збір податків. Також обласній раді підпорядковуватиметься й міський голова, однак збережеться міська рада та міський виконавчий комітет.

За словами Михайла Бузинарського, така реорганізація виконавчої влади сприятиме чіткій системі звітності та підпорядкування.

17.11.2005Прес-тайм



Рівне-Ракурс №10 від 17.11.2005p. 
На головну сторінку