Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №325 від 03.01.2008p.
Передплатні індекси:
23429 (на 1-6 місяців)
08903 (на рік).
Тел. +38(0362) 62-31-31
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Липень 2017p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Серпень 2017p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31


Надія захистить усіх, хто звернеться і хто в Бога вірить! Тел.:(095) 92-61-876, (096) 67-38-505

¤ Різдво наближається

Запрошуємо до святкового столу!

Запрошуємо до святкового столу!

Кутя - головна ознака різдвяного столу. В давнину на Україні її варили багато (велику макітру), щоб вистачило на три дні свят.

жк мониторы

Зерна пшениці чи ячменю промивають, заливають на дві години водою, щоб набрякли. Далі доливають води і варять до готовності. Зварені зерна заправляють розтертим маком, розведеним водою медом або цукром, січеними горіхами та родзинками.

На 2 склянки пшениці - 8 склянок води, 1 склянка меду, 100 г родзинок, 100 г подрібнених горіхів, 1 склянка маку.

Узвар

По 100 г сушених яблук, груш, чорносливу, 1 скл. цукру, 50 г ізюму, 5 л води.

Помиті сухофрукти залити водою, додати цукор чи мед, всипати ізюм і варити під кришкою протягом години на середньому вогні. Настоювати 3-4 години й остудити.

Пироги

На Святвечір на стіл подають пісні пироги, тісто для яких замішують на воді, борошні, дріжджах, солі, цукрі. Для солодких пирогів начинку готують з маку, калини, сухофруктів, яблук; для солоних - з капусти, квасолі, гороху, гречки, картоплі, додають смажену цибулю, гриби. Печуть пироги в духовці або смажать на олії на сковороді. З пирогами їдять інші страви.

На другий день свят готують скоромні пироги. На 3 склянки борошна - 1 скл. вершків, 2 яйця, 30 г дріжджів, 1/2 скл. вершкового масла, 1/2 ч. л. солі. (Для солодких пирогів слід додати 1/2 скл. цукру.) Замішують тісто, під кінець додають розтоплене масло, знову замішують, коли підійде, готують пиріжки.

Паштет із печінки

На 500 г телячої або яловичої печінки - 100 г сала-шпику, 100 г вершкового масла, 1 морквина, 1 цибулина, пучечок петрушки, перець, сіль за смаком, лавровий лист.

Печінку чистять від плівок, жовчних протоків, промивають, нарізають шматочками, обкачують у борошні і смажать на частині сала до готовності. Дрібно порізані овочі також підсмажують. Далі все змішують, солять, перчать, 2-3 рази пропускають через м’ясорубку і відбивають кописткою (дерев’яною лопаткою), поступово додаючи вершкове масло. Такий паштет подають як окрему закуску, ним фарширують яйця, використовують як начинку для пирога.

Кутя з рису

400 г рису, 200 г ізюму, півсклянки цукру або100 г меду, кориця.

Рис перебрати, промити, залити холодною водою, довести до кипіння, відкинути на сито або друшляк і промити холодною водою. Потім рис знову залити великою кількістю холодної води і варити до готовності, не перемішуючи. Воду злити, рис остудити, цукор розвести невеликою кількістю води і з’єднати з рисом. Якщо замість цукру використовується мед, то розвести його водою в пропорції 1:2. Розмішавши масу, додати вимитий і ошпарений окропом ізюм, корицю і знову старанно перемішати. Викласти на велику тарілку, притрусити цукровою пудрою.

Кутя рисова з варенням

Зварити розсипчастий рис так само, як у попередньому рецепті. Покласти в нього склянку ягід і фруктів, узятих з варення, але без сиропу. Підлити трохи солодкої кип’яченої води.

03.01.2008


Переглядів: 554

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 822 від 10.08.2017p.
¤ 
Як ідеально розрахувати час варіння яєць

Як ідеально розрахувати час варіння яєць

У приготуванні яєць більшість з нас вважає себе експертами, адже немає нічого простішого, ніж зварити їх круто або у мішечок....

¤ 
Рівненські дзюдоїсти вибороли на чемпіонаті Європи 8 нагород

Рівненські дзюдоїсти вибороли на чемпіонаті Європи 8 нагород

Три золота, два срібла та три бронзи вибороли дзюдоїсти Рівненщини у складі національної збірної на чемпіонаті Європи з дзюдо серед спортсменів з вадами зору....

¤ 
Кавуни: м’якоть – для нирок, шкірка – для печінки, насіння – від глистів

Кавуни: м’якоть – для нирок, шкірка – для печінки, насіння – від глистів

Кавуни – це улюблені літні ласощі як дітей, так і дорослих. Тому, дочекавшись сезону кавунів, насолоджуйтеся якомога більше ними, адже, як усім відомо, ця ягода не лише смачна, а й корисна....

¤ Лідер ринку
РДБК: Впевненість у майбутньому

РДБК: Впевненість у майбутньому

Віталій РОМАНЮК: «Будівництво в усі часи було та залишається не тільки практичною необхідністю, а й високим мистецтвом»

ТДВ «Рівненський домобудівний комбінат» успішно реалізує свої вироби не тільки в Рівному - майже 80% продукції поставляється на будівельні об’єкти в Києві, Львові та Стрию, а також в Івано-Франківську...

¤ 
Поліцейські вилучили патрони та пістолет

Поліцейські вилучили патрони та пістолет

У ході оперативно-профілактичних заходів «Зброя та вибухівка» правоохоронці вилучили 78 патронів різного калібру та саморобний пістолет....

¤ 
«Купила» мішок борошна за 12000 гривень

«Купила» мішок борошна за 12000 гривень

Під приводом купівлі борошна за дешевшою ціною троє невідомих осіб зуміли поцупити у жительки села Зоря 12 тисяч 100 гривень. Зловмисників, які пересувались на автомобілі, розшукує поліція....






Найпопулярніші 15 статей:

1. Розклад руху приміських та пасажирських потягів [242] (19085)
2. Розклад руху автобусів [253] (17733)
3. Моє місто - найкраще [427] (13634)
4. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (9328)
5. Скрегіт зубами посеред ночі [312] (9277)
6. Догляньте мене до смерті [278] (8869)
7. Коли розпочинати садити городину [599] (8794)
8. Не я б’ю, верба б’є За тиждень - Великдень! [235] (7794)
9. Душ для всіх [432] (6863)
10. Приваблюють і відлякують привиди Тараканівського форту [419] (6772)
11. Кульова блискавка: феномен, який не розгадано [462] (6522)
12. Тахінна халва зміцнює кістки та зуби [390] (6342)
13. ПАТ “Волинь- Цемент”: [505] (6333)
14. За кордон можна вивезти не більше 50 тисяч доларів! - [205] (6305)
15. “Тартак” закликав не бути байдужими [205] (6274)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Кавуни: м’якоть – для нирок, шкірка – для печінки, насіння – від глистів (255)
2. Обережно – змії! (253)
3. Як ідеально розрахувати час варіння яєць (252)
4. За самовільне спалювання сухої трави та сміття - штраф (251)
5. Діти з Рівненщини відпочивають у Європі (249)
6. СУ-39 відродилося, наче Фенікс, працює, живе та модернізується (248)
7. Де розмістити інформацію про компанію? (247)
8. Після проведеного капітального ремонту вийшов на лінію черговий тролейбус «Škoda 14Tr» №142 (246)
9. Фото на керамике (244)
10. З Одеси – без медалей (244)
11. Карткові «кидки» (243)
12. П’ята пора року (243)
13. РДБК: Впевненість у майбутньому (243)
14. Жебрачка (241)
15. Сік дині нерви заспокоїть і глистів вижене (238)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2015 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс