Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №326 від 10.01.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Підсумки

Робота - не вовк, у ліс не втече...

Але вона завжди чекає мешканців Рівненщини у Рівненському обласному центрі зайнятості, який нещодавно підвів підсумки роботи за 2008 рік.

Завдяки дотаціям з коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття впродовж 2007 року вдалося працевлаштувати 2020 осіб. Як повідомили з Рівненського обласного центру зайнятості, з їх числа майже 470 - особи, які потребують особливих гарантій соціального захисту. До слова, працевлаштування безробітних через надання дотацій роботодавцям - це подвійна соціальна послуга безробітному, який отримує постійне місце праці, і роботодавцю, якому центр зайнятості направляє потрібного працівника та компенсує з коштів страхового фонду витрати на оплату праці.

Інші 1160 безробітних протягом минулого року змогли започаткувати власну справу, отримавши одноразово виплату допомоги по безробіттю на загальну суму понад 3,5 мільйона гривень. Як зазначили в Рівненському обласному центрі зайнятості, майже 10 відсотків підприємців-початківців розпочали за сприяння служби зайнятості власний бізнес у сфері побутового обслуговування, ще 10 відсотків - у сільському господарстві, а понад 24 відсотки - у сфері надання громадських та особистих послуг.

Як приклад - мешканка села Гвіздів Корецького району пані Поліщук, яка вдало захистила бізнес-план на тему “Надання перукарських послуг” і тепер сміливо втілює в життя свої ідеї на благо жителів навколишніх населених пунктів. А колишній безробітний пан Чухрай надає послуги з ремонту електрообладнання та електроінструменту у селі Кухче Зарічненського району, чи пан Богданович, юридичними послугами якого користуються острожани.

Усі ці люди, та багато інших, тепер можуть заробляти власним бізнесом. Працівники Рівненського обласного центру зайнятості впевнені, що таку тенденцію вдасться зберегти та посилити у новому році.

10.01.2008Юліана ТЕТ



Рівне-Ракурс №10 від 10.01.2008p. 
На головну сторінку