Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №326 від 10.01.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#У світі рослин

Сансев’єра стала об’єктом дослідів рівненських науковців

“Якби вони могли видавати звуки - то кричали б...”

Співробітники центру “Рівне-Суренж” провели досліди на кімнатних рослинах за методом Бакстера

Вазони... Вони є майже в кожній квартирі, будинку, офісі, магазині. Чи правильно ми їх розміщуємо в кімнаті? А ще - що відчувають рослини, коли ми знаходимося поряд з ними? Що вони хочуть-можуть нам сказати? На ці та інші питання “Рівне-Ракурс” шукала відповідь у Рівненському дослідницькому центрі “Рівне-Суренж”, співробітники якого провели цікаві досліди за методом Бакстера.

Хто ж такий Бакстер? Це колишній директор дослідного комітету академії криміналістичних наук, що діє в США. Він тривалий час проводив досліди на рослинах і помітив, що вони “вловлюють” емоції людини і відповідно на них реагують. На основі цього науковець планував розробити новий детектор брехні, який би успішно застосовувався у криміналістиці. Його справу продовжили рівненські дослідники, але перед цим вирішили вивчити “мову” рослин.

Дослід вдався

На стіл зліва поклали щойно зірваний листок, справа - зів’ялий, що пролежав добу. Дослідник Олексій Андрєєв (на фото) ввімкнув надчутливий апарат “ИГА-1” і відзначив, що енергетичне поле першого листка передавалося другому. Ви, може, не повірите, але “зелений цілитель” намагався оживити свого брата.

Потім ми почали притискати живий листочок пальцями, робити йому боляче. Усі кімнатні рослини, які були в офісі (до яких була під’єднана апаратура) почали бурхливо реагувати - їхнє біополе враз розширювалося, амплітуда та частота імпульсів значно зросли. “Якби рослини могли видавати якісь звуки, вони б зараз, мабуть, кричали, - говорить пан Олексій. - Рослини реагують навіть на те, чи з добрими намірами людина зайшла в приміщення, чи навпаки. Рослина пізнає як свого турботливого господаря, так і недобру людину, що зробила їй зле. Квітка випромінює як позитивні імпульси, так і негативні.”

В офісах рослини просто необхідні!

До рослин потрібно ставитися з любов’ю та повагою - висновок банальний, але нерідко ігнорується людьми. Також варто знати, як правильно розташовувати вазони у приміщеннях. Спеціаліст із фен-шуй Майя Лебєдєва зазначає, що рослини, залежно від вигляду і форми листя, створюють у кімнаті різні енергетичні поля. Наприклад, ампельні рослини з круглим листям діють заспокійливо. Їх найкраще розміщувати в спальні. Високі рослини із загостреним листям активізують енергію - їх краще розміщувати в нішах та кутках.

Свіжозрізані квіти - також могутнє джерело позитивної енергії. Для поліпшення стосунків в сім’ї букет варто поставити в сектор заміжжя (дальній правий кут, якщо стати спиною до дверей), для поліпшення фінансового стану - в сектор багатства (дальній лівий кут).

“Грошове дерево” - індикатор багатства

Найвизначнішою рослиною у фен-шуй є товстянка, яку ще називають “грошовим деревом”. Гарний ріст цієї рослини - на достаток у домі та підприємстві.

У спальні найкраще розміщувати “венерин волос”, камелію, бамбук, хлорофітум, фікус, альпійську фіалку, жасмин, троянду, та ін. Фікус збирає на своєму листі негативну енергію, тому його треба частіше протирати. А якщо листя опадає, значить, її скупчилася дуже багато.

Порада від майстра фен-шуй

Якщо ви втомлені приходите з роботи, влаштуйте для себе приємний відпочинок: у скляну чашу, наповнену водою, всипте жменю синіх і прозорих скелець, опустіть кілька монет і прикрасьте водну поверхню пелюстками з квітів. На завершення - пустіть на воду засвічену свічку. Будьте впевнені: хороше самопочуття і прекрасний настрій вам забезпечені!

Така композиція поєднує в собі всі п’ять стихій і активізує навколо вас позитивну енергію.

10.01.2008Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 10.01.2008p. 
На головну сторінку