Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №326 від 10.01.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Створюємо настрій

Зимова мода: обираємо аксесуари

Зимова мода: обираємо аксесуари

Багатьом здається, що взимку вибір аксесуарів більш обмежений, ніж навесні або влітку. Спекотна погода сприяє нагоді продемонструвати всі принади фігури. Взимку ситуація інша: ми закутані в хутра, довгі пальта, куртки-дутики. Тіло максимально закрите, сексуальність приглушена погодніми умовами.

Проте в будь-якій зимовій колекції є цікавинки, які вносять розмаїтість у зовнішній вигляд. Є такі родзинки й у колекціях зима - 2008.

Бабусина хустка

Це, мабуть, одна з найбільш несподіваних новинок. Дизайнери немов змовились, назвавши це “бабусиною хусткою”. І судячи з форми хустки і манери її пов’язувати, у “бабусі” було слов’янське коріння. Колір хустки може бути будь-який - від чорного до яскравого жовтого. Тканина - теж (від атласу до овечої шкури). Головне - це те, як пов’язати хустку.

Великий шарф

Теж цілком буденна річ (хоча б тому, що в холод хочеться бути в теплі і затишку) цього сезону виглядає по-новому. Якщо протягом кількох останніх років шарфи були в основному тонкими й довгими, то тепер вони змінилися радикально - стали набагато коротшими, ширшими й більш об’ємними. Для них використовується товста м’яка пряжа яскравих відтінків, вив’язуються об’ємні малюнки, що виглядають навмисне просто. Вони чудово поєднуються з хутряними жакетами, а до популярних у цьому сезоні курток-дутиків і пальт вони пасують просто ідеально.

В’язані рукавички

Рукавички цієї зими - один із найголовніших аксесуарів, оскільки вони спроможні кардинально змінити імідж. Але хотілося б звернути увагу саме на в’язані рукавички. Вони перестали бути частиною лише молодіжної вуличної моди і чудово поєднуються з дорогими хутрами і респектабельним стилем. Особливість цієї зими - сполучення довгих трикотажних рукавичок із хутряним оздобленням. До речі, достатньо масивні браслети (наприклад, великі “чоловічі” годинники) пропонується носити поверх рукавичок.

Сумки-муфти

При масовому захопленні одягом у ретро-стилі вже давно нікого не дивує поява в багатьох колекціях різноманітних муфточок. Ця дуже жіночна деталь і доволі ностальгічний спосіб тримати руки в теплі. Проте в умовах сучасних мегаполісів це не дуже практична річ. Вона вимагає створення єдиного ретро-образу рум’яної гімназисточки. Це личить далеко не всім панянкам і рідко поєднується з сучасними речами. Проте дизайнери знайшли вихід. Нам пропонуються не просто муфти, а торби-муфти. Вони виготовлені з овечого хутра, м’якої шкіри, гобеленових тканин. Отже, в них можна зберігати різні дрібнички, а в холод ховати всередину руки. Виглядає стильно, зручно і практично. Такі торби-муфти пасуватимуть і діловим, впевненим у собі жінкам, і юним студенткам, і представницям творчої богеми.

Сонячні окуляри

Як не дивно, але саме сонячні окуляри вже багато років є елементом зимової моди. Адже добре відомо, що зимове сонце не менш немилосердне, ніж літнє.

Мова, звісно, йде не про те, щоб хизуватися в темних окулярах щодня, незважаючи на погоду. Але бувають яскраві сонячні дні, коли світло просто сліпить очі.

Серед найбільш цікавих варіантів сезону - ретро-окуляри в стилі 70-х рр. у пластиковій оправі зі скельцями-хамелеонами; округлі окуляри в стилі 80-х із темними скельцями; окуляри-метелики в стилі 60-х рр. із кольоровою оправою. Всі ці варіанти чудово компонуються з хутрами, які актуальні нинішньої зими.

10.01.2008



Рівне-Ракурс №10 від 10.01.2008p. 
На головну сторінку