Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №327 від 17.01.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#У розпалі емоцій

Батьки у школі влаштували бійку

Батьки у школі влаштували бійку

Проти обох татусів правоохоронці порушили кримінальну справу

Під час шкільної перерви в одній із рівненських елітарних (!) шкіл побилися п’ятикласники. Директорка закладу викликала батьків двох забіяк. Однак, замість того, щоб провести виховну бесіду з дітьми, татусі й собі почали з’ясовувати стосунки у школі... за допомогою кулаків!

Першим у школу прийшов батько того учня, який більше постраждав від бійки - його малий повернувся додому із синцем під оком. Тато оминув кабінет директора і пішов шукати кривдника свого сина, аби провчити того… Хлопчик якраз розмовляв у шкільному дворі з однокласниками.

“Я тобі зараз покажу, як підіймати руку на мого сина!” - із цими словами, за свідченнями очевидців, чоловік підійшов до 10-річного школяра, здушив рукою його горло і потягнув у кущі, що росли неподалік подвір’я. Потім вдарив по обличчю раз-другий, і з носа малого пішла кров...

Інцидент бачили його однокласники, які побігли до класного керівника сповістити про події, що відбуваються під стінами школи.

“Битва гладіаторів”

Хлопчик зі слізьми на очах та побитим носом побіг в учительську, звідки його повели до лікаря. Педагог, що цікаво, зателефонувала не до правоохоронців, а до батька цього хлопчика, і розповіла про ситуацію, що склалася в школі з його сином.

Розгніваний татусь, дізнавшись, що сина побив дорослий чоловік, примчав швидко, наче лань, до навчального закладу. “Де він?” - перше, що вирвалося з вуст чоловіка кремезної статури. Батько пішов шукати кривдника сина. Як тільки двоє чоловіків зустрілися (а це відбувалося на подвір’ї школи), сталася “битва гладіаторів”.

Двоє татусів на очах у дітей та педагогів розпочали бійку. Тому батькові, який побив у школі дитину, було несолодко. Сильної статури чоловік безжалісно його побив, завдавши чисельних травм. За словами правоохоронців, дехто з очевидців-дітей отримали сильний стрес та психотравми. Педагоги викликали “швидку”.

Лікар зателефонувала у чергову частину міліції.

Охоронця -

в кожну школу!

- Проти обох батьків порушили кримінальну справу. Однак у ході судового слідства її закрили - чоловіки примирилися під час одного із судових засідань, - розповідає слідчий Рівненського МВ УМВСУ в області Руслан МИРОНЕЦЬ, який після цього випадку офіційно звернувся до директора даного навчального закладу про проведення у школі циклу профілактичних семінарів на тему “Запобігання конфліктним ситуаціям у навчальному закладі”. Слідчий також наполіг на введенні у штатний розпис ще однієї одиниці - охоронця, який би чергував на вахті та стежив за дисципліною у школі.

Не тільки в даному навчальному закладі, але й в інших школах та училищах охоронець просто необхідний. Адже, за словами медиків станції “Швидкої медичної допомоги”, вони неодноразово виїжджають на виклики в різні навчальні заклади, де надають медичну допомогу учням, яких побили “люди з вулиці”.

P.S. Дякуємо начальнику слідчого відділу Рівненського МВ УМВСУ Віктору СИДОРЧУКУ в сприянні підготовки даного матеріалу.

17.01.2008Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 17.01.2008p. 
На головну сторінку