Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №214 від 17.11.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ефективна співпраця

»Сердечникам» дадуть шанс

У Рівному створять перший в Західній Україні Міжнародний центр з лікування серцево-судинних захворювань. Це неабияк допоможе багатьом хворим справитися з недугами.

Рішення про створення медичного центру нещодавно ухвалили члени Рівненського міськвиконкому під час зустрічі з делегацією лікарів польського міста Забже. Але польські колеги не лише спостерігатимуть за організацією лікувальної структури, а й активно сприятимуть її створенню та облаштуванню. Закордонні гості планують уже з наступного тижня порушити це питання перед Міністерством охорони здоров'я України, а також вирішити основні матеріальні проблеми новоствореного закладу.

Варто нагадати, що Рівненську центральну міську лікарню із польськими колегами пов'язують не лише давні дружні стосунки, а й тісна співпраця. Свого часу керівництво міста Забже допомогло рівнянам у придбанні необхідного обладнання для шунтування серця, а 50 жителів нашого обласного центру прооперували найкращі спеціалісти Польщі. При цьому вартість операцій виявилася у кілька разів нижчою, ніж у київських клініках.

Перебуваючи в Рівному, лікарі Польщі відвідали місцеві медичні заклади. Передусім їх цікавило, як рівненські медики освоїли методику проведення операцій на серці. Побаченими результатами закордонні делегати залишилися задоволені, що тільки сприятиме подальшій міжнародній співпраці.

17.11.2005Наталія МОРОЗЮК



Рівне-Ракурс №10 від 17.11.2005p. 
На головну сторінку