Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №328 від 24.01.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#На часі

Міліція за базар не відповідає

Міліція за базар не відповідає

На останньому засіданні міськвиконкому, яке відбулося минулого понеділка, стало ясно: проблема стихійної торгівлі в нашому місті загострюється, що не в останню чергу пов’язано з ліквідацією екологічної міліції. Саме на цьому наголосили члени міськвиконкому, заслухавши звіт начальника Рівненського міськвідділу УМВС України в Рівненській області Віталія Чубаєвського.

Секретар міської ради Юрій Торгун зазначив: “Управління торгівлі не має сил та можливості вирішити цю проблему. А ми скоро просто захлинемося у цих повсюдних “торгових точках”, які ростуть, як гриби. І жодна досі не ліквідована”. Він наголосив, що на цей рік серед пріоритетних завдань міліції повинні бути ліквідація несанкціонованої торгівлі навколо продуктового ринку, незаконних автостоянок біля того ж ринку та у громадських місцях, а також робота щодо урегулювання пропуску транспорту по вулиці Соборній. Але, на думку Віталія Чубаєвського, на спеціальні загони, які б наводили порядок навколо ринків, немає надії, бо вони не отримали законодавчих повноважень притягувати до відповідальності громадян, котрі займаються несанкціонованим продажем сільгосппродукції чи промтоварів.

Зростання масштабів стихійної торгівлі констатував і член міськвиконкому, голова постійної бюджетної комісії облради та її депутат Олег ХОМИЧ. Він повідомив, що з’явилася численна кількість звернень обурених мешканців будинків 10А, 10Б, 10В на Замковій. За його словами, торгові точки від речового ринку поширилася і на цю територію, і фактично блокують рух та “не дають життя” людям.

Оцінивши ситуацію, члени виконкому вирішили підготувати звернення до Міністра внутрішніх справ Юрія Луценка щодо відновлення діяльності екологічно-санітарної міліції. Вони впевнені, що міністр позитивно відповість на їх прохання, адже ця проблема існує й в інших обласних центрах.

24.01.2008Юліана ТЕТ



Рівне-Ракурс №10 від 24.01.2008p. 
На головну сторінку