Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №328 від 24.01.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Важливе питання

Відпочивайте, дітки, вдома...

Після низки громадських слухань щодо духовності та моралі, проведених по всій Рівненській області, міські та обласні можновладці все активніше стали звертати увагу на розвиток мережі дозвільних закладів для молоді та учнів.

Це питання постало і на нещодавньому засіданні міськвиконкому. Головний редактор “Радіо Трек” Микола Кульчинський зауважив, що останнім часом люди нарікають на те, що підліткові клуби у місті не працюють у визначений час. З ним погодився і секретар міської ради Юрій ТОРГУН, який зазначив, що двері до більшості клубів ввечері зачинені. Та й на шкільних канікулах працівники часто беруть собі недозволену “відпустку”. І подітися дітям фактично ніде.

Як розповів начальник міського управління у справах сім’ї, молоді та спорту Сергій ШЕВЧУК, на сьогодні підліткові клуби відвідують десять відсотків дітей Рівного.

Отож, члени виконкому зобов’язали пана Шевчука прослідкувати за графіком роботи дозвільних закладів для школярів і виносити догани за прогул працівникам, які не дотримуються чітко встановлених правил. До того ж у міському бюджеті на 2008 рік на утримання клубів для підлітків за місцем проживання заплановано майже півтора мільйона гривень.

Цікаво, що дискусії навколо молодіжної політики вплинули і на рішення членів виконкому не надавати дозволи окремим закладам (кафе та гриль-барам) на подовження графіку роботи, з чим їхні власники зверталися до міських можновладців. На думку пана Кульчинського, це також впливає на криміногенну ситуацію в Рівному, адже розширює можливості молоді добре “погуляти”...

А тим часом, цього тижня у приміщенні обласної філармонії підіб’ють підсумки громадських слухань, які вже вийшли на загальнодержавний рівень. На зустріч завітають віце-прем’єр Іван Васюник та народний депутат Микола Томенко.

24.01.2008Юліана ТЕТ



Рівне-Ракурс №10 від 24.01.2008p. 
На головну сторінку