Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №328 від 24.01.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#N-km

Сміття зникатиме вночі

Розтанув сніг і відкрилися непривабливі для погляду (та й з точки зору гігієни теж) місця, де стоять контейнери для сміття. Як виявилося, проблема не лишень у старезних ящиках без кришок чи в нероздільних відходах, коли недбалі громадяни кидають сухарі та використані лампочки в один мішок.

А ще й у тому, що водіям сміттєвозів дедалі важче більш-менш вчасно й за графіком забирати відходи через хаотичні стоянки приватних автівок біля сміттєвих баків та затори на центральних вулицях Рівного. Наше місто обслуговують щодня 25 спецмашин. Хтось із керівників міськвиконкому подав слушну пропозицію вивозити сміття вночі. Проте за таку роботу водіям доведеться доплачувати, та ще й умовляти, щоб ті вночі працювали. Хоча якщо добре платитимуть, то можна й удень виспатися.

Треба школа і садок.

Можна царські

У селі Яцьковичі Березнівського району наприкінці старого року почали добудову чотирьох класних кімнат місцевої дев’ятирічки, вартість яких сягає мільйона сімсот тисяч гривень. Цікаво, що центральна частина школи, зведена ще за царя, у 1912-1914 роках, без проблем стоїть нині й надалі слугуватиме, час від часу підтримувана косметичним ремонтом. А от друга частина ЗОШ, побудована за совєтів у 60-х роках, тепер у аварійному стані. Щоб не сталося біди, молодші яцьковицькі дітки вчилися у дитячому садку. Однак в останні роки садочка потребують уже й малюки, яких у селі щороку народжується більше й більше.

Сови - наші друзі

В одному з мікрорайонів Рівного біля багатоповерхівок на березах живуть сови. І не прості, а вухаті. Правда, нічні птахи там мешкають не цілий рік, а лише взимку, але третій рік поспіль. Совам на верхівках берез добре маскуватися під біло-чорну кору. Кажуть, що тими роками вухаті сови зимували в парку поблизу водного університету.

24.01.2008Ольги Ярош



Рівне-Ракурс №10 від 24.01.2008p. 
На головну сторінку