Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №200 від 11.08.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Добра новина

Санаторій “Новостав” знову працює

Нещодавно, нарешті, відкрився новий корпус єдиного на Рівненщині обласного дитячого протитуберкульозного закладу “Новостав”, який півроку був на ремонті.

У цьому закладі одночасно навчатимуться і отримуватимуть медичну допомогу 120 дітей з усіх районів Рівненщини, переважно з північних..

- Відкривши новий корпус санаторію, ми зберегли трудовий колектив цього закладу, який нараховує 140 чоловік, - повідомив начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Мирослав Семанів.

За словами головного медика області, хворі діти матимуть тут усе: і раціональне харчування, і відпочинок на свіжому повітрі, і, звичайно ж, позитивні емоції.

- Справді, нові умови значно покращать здоров’я юних пацієнтів санаторію, - підтвердив сподівання начальника управління головний лікар санаторію Михайло Монастирський. - Діти житимуть у кімнатах, обладнаних на двох. Вартість харчування кожної дитини на сьогодні становить 7 гривень у день. На сьогодні хворі мають можливість приймати усі необхідні процедури: фізіотерапію, аромотерапію, кисневу терапію, масаж, інгаляції. Крім того, плануємо закупити медичне обладнання, а також новий спортивний інвентар, іграшки, телевізор. За спонсорські кошти обладнаємо басейн для гідромасажу. Словом, наші пацієнти почуватимуться в санаторії, як удома. Найближчим часом проведемо газифікацію закладу. На побудову котельні вже виділено близько 300 тисяч гривень із державного бюджету.

11.08.2005Наталя ЛЕВЧУН



Рівне-Ракурс №10 від 11.08.2005p. 
На головну сторінку