Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №214 від 17.11.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Я так думаю

Юрій Костенко запевняє, що рейтинги унп виростуть

»Якщо УНП не пройде у Верховну Раду, то є небезпека, що ми живемо не в Україні, а в міфах про Україну. Я не вірю, що в Україні виборці не проголосують за українську національну політичну силу. Але міфи довго не існують, вони розбиваються об суворі реалії життя», - заявив, перебуваючи у Львові, лідер УНП Юрій Костенко.

Він додав, що сьогоднішні міфи швидко будуть спростовані самим виборчим процесом. «До прикладу, зараз дуже велику підтримку на Заході України має Юлія Володимирівна, я її дуже поважаю, але якщо говорити про ідеологію, то «Батьківщина» має яскраву соціал-демократичну ідеологію. Щодо національної, то в її програмі цього немає. Це її позиція, я її не засуджую, але не зможе Юлія Володимирівна дати Галичині, Волині, Центральній Україні те українське, чого так прагне саме український патріотичний громадянин. Це зможе зробити тільки національна патріотична сила. Тому ми повинні прийти до змагань не гарних особистостей, а політиків з програмами, з ідеями», - зазначив Юрій Костенко.

Попри те, соціологічні дослідження на сьогодні свідчать не на користь УНП, і цілком ймовірним є варіант, що УНП під час виборів навесні 2006 року буде відкинута на маргінес. «Що буде, якщо не буде? (у Верховній Раді). Значить, не буде. Зате ми залишимося чесними перед тими виборцями, які хочуть мати таку політичну силу в державній владі, і ця послідовність та чесність заслуговуватимуть на повагу. Так, зміниться тоді політична команда, керівництво партії зміниться після цієї поразки, але ідея залишиться. Може, треба пережити період, коли нами покерують чергові варяги, й українство нарешті збагне, що у державі, де 78 відсотків українців, і влада повинна бути українською. Тому ми будемо чесними тут до кінця», - наголосив Юрій Костенко.

Однак, він вважає, що оприлюднені рейтинги є не зовсім об'єктивними, окрім того, Ю.Костенко «бачить» значну частину своїх виборців наразі «схованими» під рейтингами НСНУ. «Я довіряю не соціології, а виборцям. Куди діваються рейтинги? Наш рейтинг у блоці НСНУ, зараз ми заявили, що йдемо самостійно, і він з'явиться», - запевнив Ю.Костенко.

17.11.2005ЗІК



Рівне-Ракурс №10 від 17.11.2005p. 
На головну сторінку