Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №330 від 07.02.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Невдалий злет

Над Рівним ледь не розбився літак

Іноземний вантажний літак АН-12, що прямував з Вірменії в Об’єднані Арабські Емірати, здійснив аварійну посадку у Рівненському аеропорту. Сім членів екіпажу не постраждали, а сам літак суттєво не пошкоджений.

Як розповів обласний транспортний прокурор Олексій Корольов, вірменський літак приземлився у Рівненському аеропорту рік тому на ремонт. Це була вже третя спроба іноземного апарату злетіти. Першого разу злет не вдався через поломку шасі, наступного - через пошкоджене крило літака, не пощастило вірменам і цього разу. АН-12 злетів з однієї зі смуг, пробув у повітрі годину та здійснив чергову “незаплановану” посадку через відмову одного двигуна. Усі аварійні служби оперативно відреагували.

Щодо можливості того, що злет не вдався через проведений ремонт, Олексій Корольов повідомив: “Ще невідомо, яка там ситуація. Можливо, хтось із наших ремонтував якісь деталі, але мотор, швидше за все, ремонтували десь у Росії”. Він також додав, що аварійні посадки на території місцевого аеропорту бувають не так часто.

А ось директор Рівненського аеропорту Віктор Якобчук зазначає: “Ніякого ремонту наш аеропорт не здійснює. Ми маємо право лише на обслуговування літаків: приймати і відправляти їх”.

Всі крапки над “і” поставить комісія Державної авіаслужби України, яка вже прибула на місце пригоди і вивчає ситуацію. Про результати повідомимо в наступних випусках газети.

07.02.2008Юліана ТЕТ



Рівне-Ракурс №10 від 07.02.2008p. 
На головну сторінку