Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №330 від 07.02.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Було кльово!

Майстри хвостів хочуть у Росію

Майстри хвостів хочуть у Росію

Рівненські рибалки-спортсмени стали чемпіонами України з підльодного лову на мормишку. Більше того, член команди Іван Щевич (на фото) став переможцем змагань в особистому заліку. Виборовши перше місце, наші земляки зловили майже на два кілограми риби більше, ніж срібні призери - збірна Донецької області.

Вдало виступили колеги по команді: Дмитро Ніколаєв і Василь Степанюк, які дебютували на змаганнях подібного рівня. До цієї перемоги рівненські рибалки йшли наполегливо - у їх скарбниці були срібна і бронзова нагороди попередніх зимових змагань. До речі, друге місце “провінціалів” на позаторішній першості шокувала іменитих спортсменів, які розцінили успіх рівнян як випадковість. Рік тому, після першого етапу, були лідерами, але … І ось командна праця, належна підготовка і попередній досвід принесли бажані золоті нагороди. Вагомий внесок у перемогу зробили тренери-консультанти Віталій Марчук і Микола Свірик. Їх завданням було інформувати наших спортсменів про ситуацію у різних секторах і відповідно до цього будували стратегію команди.

- Інший результат ми б сприйняли як поразку, - говорить капітан команди Богдан Дем’янчук. - Приємно, що досягли не тільки командного успіху, високі місця ми займаємо періодично. Втішило, що наш товариш, Іван Щевич, став переможцем в особистому заліку, довівши, що невдалий виступ на цьогорічній першості області - це не більше, як прикра випадковість.

Відтак, здавалося б, рівняни здобули моральне право представляти Україну на Чемпіонаті світу, який має незабаром відбутись у Росії. Проте керівництво Всеукраїнської федерації при формуванні збірної не бере до уваги спортивний принцип, за яким до першої команди мають увійти найсильніші на даний час. Так роблять, наприклад, у Росії і досягають високих результатів. Проте обласна федерація планує відновити справедливість, зазначає її голова Іван Щевич.

- Перспектива поїхати на Чемпіонат світу є, але дуже маленька. Через те, що президент федерації вирішує все сам. Він включає у збірну команду спортсменів, які посіли 17-е місце, 20-е і нижче. А тих, хто демонструє стабільно високий результат, чомусь ігнорує. Наприклад, у нас в обласній федерації домінує спортивний принцип формування збірної - на змагання їдуть найсильніші - згідно з рейтингом.

На найближчих зборах всеукраїнської федерації риболовного спорту представники регіонів, які розділяють позицію рівнян, ставитимуть це питання на обговорення. Тоді, можливо, наші земляки потраплять на чемпіонат світу.

07.02.2008Руслан САВУЛЯК



Рівне-Ракурс №10 від 07.02.2008p. 
На головну сторінку