Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №330 від 07.02.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Рішення

ЖКП платити не будуть -

або Господарства без податків

Віднедавна, позиваючись до суду, рівненські житлово-комунальні підприємства не сплачуватимуть державного мита. Таке рішення прийняли на останній сесії Рівнеради. За словами секретаря Рівнеради Юрія Торгуна, ЖКП Рівного щомісяця направляють до суду близько 80 позовів на злісних неплатників комунальних послуг, на що, зрозуміло, витрачають власні кошти. Деякі позови застосовуються повторно. Тому, на думку депутатів Рівнеради, витрачати на це кошти просто нераціонально.

Крім цього, рівненські ЖКП звільняються від плати за землю. Хоча при цьому місто і втрачає значну дохідну частину бюджету міста, на думку директора ЖКП “Західне” Миколи Тарасюка, звільнені кошти можна направити на освітлення, благоустрій прибудинкових територій, та загалом на усі нагальні потреби житлово-комунального сектору.

Що стосується комунального податку - його також скасували. А звільнені від цього близько 75 тисяч гривень вирішили направити на оновлення спеціалізованої техніки та ремонти виробничих баз. Підприємства матимуть також поповнення обігових коштів.

Дані впровадження сягнуть усіх комунальних підприємств Рівного, окрім ВАТ “Рівнеліфт” та ТзОВ “ЖЕО ЖБК”. Отож, будемо сподіватися, що дирекція рівненських ЖКП направить вивільнені кошти у вірне русло.

07.02.2008Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 07.02.2008p. 
На головну сторінку